2015-03-08 08:50:08
Φωτογραφία για Aπό που προέρχεται η ιδέα του Βαρουφάκη για τις νοικοκυρές, τους φοιτητές κλπ. - Στη χώρα που εφαρμόζεται έχουν γίνει... ο φόβος και ο τρόμος των φοροφυγάδων
Στην επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης η 3η μεταρρύθμιση αναφέρεται στο σχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Στο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου για την επιστολή Βαρουφάκη αναφερόταν ότι η Αθήνα, στο πλαίσιο πάταξηςτης φοροδιαφυγής, προτείνει να συγκροτηθεί ένα σώμα στελεχωμένο από μη επαγγελματίες, η σύνθεση του οποίου θα ανανεώνεται ανά μικρά χρονικά διαστήματα (λιγότερο από δυο μήνες) κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης.

Το μέτρο αυτό αντιγράφει προσπαθεί να αντιγράψει αυτό που κάνει για χρόνια το αμερικανικό ΣΔΟΕ, το γνωστό IRS, το οποίο ως γνωστόν είναι ο φόβος και ο τρόμος ακόμα και των πιο μεγάλων επιχειρήσεων.

Το IRS επιστρατεύει τους αποκαλούμενους whistleblowers, οι οποίοι πολύ απλά «καρφώνουν» τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής, που πέφτουν στην αντίληψη τους. Ποια είναι η αμοιβή τους; Διόλου ευκαταφρόνητη, αφού φτάνει στο 30% των φόρων και προστίμων που «πέφτουν» στις υποθέσεις που «καρφώνουν».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ