2015-03-09 00:40:05
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ : ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ...
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μιλάει στο "Euroleague Greece" για το πώς κύλησαν όλοι αυτοί οι μήνες μακριά από τα γήπεδα και εξηγεί τον λόγο που είναι υπερήφανος για τους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά Αρχικά η απουσία του από το EuroBasket U20 στην Κρήτη λόγω διαστρέμματος, εν συνεχεία το κάταγμα περόνης και έξω σφυρού και εσχάτως η λοιμώδης μονοπυρήνωση κράτησαν τον Ιωάννη Παπαπέτρου εκτός παρκέ από πέρσι τον Ιούνιο ως το βράδυ της Παρασκευής (26/03), στο Mediolanum Forum!

Ο νεαρός φόργουορντ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο, πάτησε παρκέ στην τρίτη περίοδο και αμέσως (26.40'') σκόραρε πίσω από τα 6μ.75 για το 48-57, την ώρα που οι Ιταλοί προσπαθούσαν να μαζέψουν τη διαφορά.

O Γιάννης Σφαιρόπουλος, έκανε ειδική αναφορά στην επιστροφή του Παπαπέτρου στην αγωνιστική δράση ("είμαστε χαρούμενοι για ακόμη έναν λόγο. Επειδή ο Ιωάννης επέστρεψε στο ρόστερ μας έπειτα από έναν σκληρό τραυματισμό") και ο ίδιος παραδέχεται στις δηλώσεις του ότι όλο αυτό το διάστημα έμαθε να κάνει υπομονή. Παράλληλα υπενθυμίζει ότι τα δύσκολα πέρασαν.


Κατ' αρχάς, πώς κύλησε αυτή η περίοδος μακριά από τα γήπεδα;

"Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μένα. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου και της καριέρας μου, ήταν οι πιο δύσκολοι μήνες που έχω περάσει. Εντάξει, έμαθα να κάνω υπομονή. Τα δύσκολα πέρασαν. Τώρα κοιτάω μπροστά".

Πώς εξελίχτηκε η αποθεραπεία;

"Όλα καλά. Χτύπησα στην Ιταλία και η διαδικασία ξεκίνησε με το χειρουργείο μου. Έπειτα είχα το πόδι στο γύψο. Μετά το πρώτο δίμηνο που έβγαλα τον γύψο, πέρασα ατελείωτες ώρες στο φυσιοθεραπευτήριο. Πολλές θεραπείες. Πολλή δουλειά. Στο πόδι, ενδυνάμωση, κινητικότητα, πισίνα πολλή... Έτσι πήγαινε το πρόγραμμα. Σιγά σιγά άρχισα να μπαίνω στο γήπεδο και να κάνω πράγματα, κάθε μέρα και περισσότερα, χωρίς να έχω μεγάλες ενοχλήσεις".

Πρώτο παιχνίδι μετά τον Σεπτέμβριο και την προετοιμασία του Ολυμπιακού, αυτό με την Αρμάνι;

"Ούτε τον Σεπτέμβριο είχα παίξει. Από πέρσι τον Ιούνιο".

Συναισθήματα;

"Απίστευτα συναισθήματα. Νιώθω πολύ χαρούμενος που κατάφερα να ξεπεράσω τον τραυματισμό. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία για όσους ξέρουν από τέτοιους τραυματισμούς. Είμαι πολύ περήφανος και για τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν όλο αυτό τον καιρό! Για όλο το τεχνικό επιτελείο, από τους προπονητές ως τον τελευταίο φροντιστή της ομάδας, που με στηρίζουν και πιο πολύ αυτό το γεγονός με κάνει χαρούμενο και μου δίνει δύναμη".

Πλέον σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεσαι;

"Νιώθω καλά. Εντάξει, μικροενοχλήσεις υπάρχουν και είναι λογικό. Το πόδι μου πέρασε δύσκολα αλλά πιστεύω πως μέρα με τη μέρα γίνομαι καλύτερα, παίρνω περισσότερη δύναμη και συνεχίζω".

Και απ' ότι φαίνεται, ο Ολυμπιακός θα σε έχει στη διάθεσή του στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς.

"Όντως, είναι κρίσιμο σημείο όμως από την αρχή της χρονιάς βάλαμε καλές βάσεις. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να βοηθάμε την ομάδα να κερδίζει. Με ή χωρίς εμένα, το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα".
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ