2015-03-11 08:33:22
Φωτογραφία για NOUS SOMMES TOUS GRECS ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
   Γράφει ο Σχης ε.α Χρυσόστομος Δούκης

 Η ελπίδα ήρθε λοιπόν… Οι εκλογές διεξήχθησαν στις 25 του Γενάρη και ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε να αναθέσει την διακυβέρνηση της χώρας στον  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. .

       Ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε … Μακάρι να μη το μετανιώσει !

       Πριν τις εκλογές ο καθένας από εμάς είχε τις δικές του , διαφορετικές πολιτικές απόψεις.

       Την ημέρα των εκλογών ψηφίσαμε κάποιο από τα πολλά πολιτικά κόμματα που διεκδίκησαν την ψήφο μας.

       Την επόμενη ημέρα , όταν ενημερωθήκαμε για τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών κάποιοι από εμάς χάρηκαν , κάποιοι λυπήθηκαν και κάποιοι άλλοι προβληματίστηκαν.

       Και μετά έγινε το θαύμα !

       Μετά την σύμπραξη ΣΥ,ΡΙΖ.Α.  -  ΑΝ.ΕΛ.  , την συγκρότηση του υπουργικού συμβουλίου και τις προγραμματικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού , η αποδοχή της συγκυβέρνησης εκτοξεύτηκε στο 80% επί του συνόλου των Ελλήνων ψηφοφόρων.


       Τι έγινε ρε παιδιά;

       Άλλαξε η ψυχολογία μας επειδή τα μέλη της κυβέρνησης δεν φορούν γραβάτες, επειδή η τρόικα μετονομάστηκε σε «θεσμοί» και το μνημόνιο λέγεται πλέον «δανειακή σύμβαση»;

      Νιώσαμε καλύτερα επειδή οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών μοιάζουν περισσότερο με λεονταρισμούς;

      Γέμισαν οι τσέπες μας με ευρώ με τις υποσχέσεις των αρμοδίων υπουργών που τάζουν τα πάντα στους πάντες , χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια;

      Εξαφανίστηκε – διά μαγείας - ο υπαρκτός κίνδυνος από το υφιστάμενο χρηματοδοτικό κενό της χώρας (δηλαδή από τις δανειακές υποχρεώσεις που δεν καλύπτονται από τις αναμενόμενες εκταμιεύσεις από τα δάνεια της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.) , το οποίο εκτιμάται από την Κομισιόν στα 3,8 δισ. ευρώ και δεν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;

       Είμαστε σίγουροι ότι όσα υπόσχονται οι κυβερνώντες θα τα υλοποιήσουν και δεν υπάρχει πλέον ο κίνδυνος της επίσημης χρεοκοπίας και της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη και πιθανά και από την Ενωμένη Ευρώπη;

       Μήπως το μόνο που κατάφερε μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση είναι να δημιουργήσει την ευφορία της ψευδαίσθησης; Την ψευδαίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά , ότι θα τα καταφέρουμε χωρίς κόπους και θυσίες και ότι ανακτήσαμε επιτέλους την χαμένη μας εθνική αξιοπρέπεια;

       Όλα τα παραπάνω είναι ευσεβείς πόθοι – όλων των Ελλήνων -  οι οποίοι προς το παρόν απέχουν από την σημερινή και ιστορική πραγματικότητα , η οποία μας υπενθυμίζει τα παρακάτω:

    _  Δεν υπήρξε κράτος κατά το παρελθόν (π.χ. τα κράτη του Ανατολικού μπλοκ) , ούτε υπάρχουν σήμερα κράτη (π.χ. Κούβα, Βενεζουέλα κλπ) , τα οποία να εφαρμόζουν αριστερή πολιτική (κρατισμός κλπ) και να έχουν δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας για τους πολίτες τους.

         Αποδεχόμενοι τα αναμφισβήτητα αυτά δεδομένα διακρίνουμε ότι, το επόμενο χρονικό διάστημα είτε η κωλοτούμπα του Αλέξη θα είναι 180 μοιρών, είτε το Grexit και τα συνεπακόλουθά του θα θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές όλων των Ελλήνων οδηγώντας την χώρα μας σε αχαρτογράφητα ύδατα.

   _   Μία πιθανή σύγκρουση και ρήξη με τους εταίρους μας στην Ε.Ε. , ελλοχεύει  - συν τοις άλλοις – ΚΑΙ εθνικούς κινδύνους.

   _  Είναι αδύνατο η Ελλάδα να επιβάλλει τις απόψεις της και τους όρους της στην Ε.Ε. . Όταν επί 5 χρόνια ζητάς , ζητάς και ξαναζητάς λεφτά δεν είναι εφικτό να διαπραγματευτείς απαιτώντας να επιβάλλεις τους όρους σου. Στην δική μας περίπτωση , οι λεονταρισμοί έχουν αξία μόνο για εσωτερική κατανάλωση.    

       Οι λεονταρισμοί όμως , σπάνια έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

       Αυτό που μετράει είναι το γκολ , η επίτευξη του στόχου δηλαδή αλλά δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουμε κερδίσει κάτι ουσιαστικά σημαντικό.

       Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;

       Προσωπικά δεν έχω μαντικές ικανότητες, ούτε είναι στις προθέσεις μου να κάνω προβλέψεις για την επόμενη ημέρα.

       Πιστεύω ότι το μέλλον δεν προβλέπεται αλλά, προετοιμάζεται και προγραμματίζεται.

       Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία (αριστεροί , κεντρώοι , δεξιοί κλπ) ελπίζει ότι , η συγκυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της , για το καλό όλων μας.   

       Τα ερωτήματα που τίθενται όμως είναι τα εξής:

          _    Η συγκυβέρνηση γνωρίζει τι πρέπει να κάνει;

          _    Είναι αποφασισμένη να έρθει σε ρήξη με τα εγχώρια συμφέροντα και με όσους αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις και στις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαίες για να βγούμε από το τούνελ της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης;

          _   Είναι αποφασισμένη να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας και τη νοοτροπία των Ελλήνων για να μείνει η πατρίδα μας στην ευρωζώνη;

       Σήμερα δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να εύχεται να αποτύχει η προσπάθεια της συγκυβέρνησης για ένα καλό new deal, για μια καλή νέα δανειακή σύμβαση, ένα καλό μνημόνιο , ή όπως αλλιώς θέλει να το πει       Γιατί πάνω και πέρα από τις όποιες πολιτικές μας διαφορές …                 NOUS SOMMES TOUS GRECS (ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) !!!!!

                                                
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ