2015-03-11 08:11:15
Φωτογραφία για Βίντεο που πρέπει να δουν όλοι όσοι οδηγούν δίκυκλο - Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία στην Πάτρα
Είναι βίντεο που πρέπει να δούν όλοι. Τόσο οι δικυκλιστές όσο και οι οδηγοί ΙΧ αυτοκινήτων. Τα περισσότερα τροχαία γίνονται όταν οι δικυκλιστές προσπαθούν να κινηθούν σε στενά όρια μεταξύ των προπορευόμενων οχημάτων, όπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ατυχήματος είναι το "φρεσκοαναμένο" πράσινο και κόκκινο στον φωτεινό σηματοδότη. Εκείνος που έχει κόκκινο κινείται με ταχύτητα προς το φανάρι γνωρίζοντας οτι θα ανάψει πράσινο ενω βρίσκεται εν κινήσει. Εκείνος που έρχεται με ταχύτητα και έχει πράσινο βλέπει πορτοκαλί και μετά κόκκινο, ωστόσο περνά το φανάρι εκτιμώντας πως προλαβαίνει μέχρι να αναπτύξουν ταχύτητα απο ακινησία οι άλλοι οδηγοί που βλέπουν πράσινο στην πορεία τους. Και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα!

Στο μοντάζ των παρακάτω βίντεο δώστε προσοχή σε αυτές τις εικόνες που αφορούν σε πραγματικές συνθήκες κίνησης


Στην Πάτρα τα πιο χαρακτηριστικά σημεία όπου διαπιστώνεται μεγάλη παραβατικότητα ως προς τον φωτεινό σηματοδότη είναι η Ακρωτηρίου αλλα και η Κανελλοπούλου τόσο στο ύψος της Εθνικής όσο και στην Αυστραλίας. Επίσης πολλά ατυχήματα συμβαίνουν και στην συμβολή της Κανελλοπούλου με την Ηρώων Πολυτεχνείου όπου επίσης παραβιάζεται πολύ συχνά ο φωτεινός σηματοδότης. Άλλη αιτία τροχαίων είναι η μικρή απόσταση απο προπορευόμενα οχήματα και οδηγεί πάρα πολλές φορές σε ατύχημα!

Ελ. Βενιζέλου, Κανελλοπούλου, Ακτή Δυμαίων, Ακρωτηρίου και φυσικά οι καρμανιόλες Πατρών Πύργου (ειδικά στο ύψος των Καμινίων) και λιγότερο τα τελευταία χρόνια Πατρών Κορίνθου, είναι βάσει στατιστικής οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι. Και η γνωστή ως "111" στο ύψος της Οβρυάς, είναι απο τις πιο επικίνυνες οδικές αρτηρίες.

Οι εναλλαγές λωρίδας απο οδηγούς αυτοκινήτων προκαλούν επίσης πολλά τροχαία. Πολλοί οδηγοί ΙΧ αυτοκινήτων κάνουν μικροκινήσεις με το τιμόνι του οχήματός τους για να αποφύγουν λακκούβες στο οδόστρωμα. Αυτές οι αλλαγές στην πορεία τους, οδηγούν επίσης σε ατυχήματα καθώς χτυπούν δίκυκλα που κάνουν εκείνη τη στιγμή προσπέραση.

Γιάννης Πομώνης-thebest
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ