2012-05-03 08:31:15
Φωτογραφία για 3+1 ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ
Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα κόμματα και οι τόνοι της αντιπαράθεσης οξύνονται μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατηγόρησε πολλούς ότι «παίζουν με νοθευμένα ζάρια» στις πλάτες του ελληνικού λαού και ότι λένε «ωμά πολιτικά ψέματα». Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι αυτοί «οδηγούν την Ελλάδα στην πτώχευση, τους Έλληνες στη φτώχεια και τη χώρα στη δραχμή», ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση σε Σαμαρά και Τσίπρα.

Μπορούμε να αλλάξουμε το μνημόνιο που μας έφερε μέχρι εδώ και να βάλουμε μέσα τη λέξη "ανάπτυξη", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σαμαράς το επόμενο διάστημα θα προβεί σε στοχευμένες παρεμβάσεις υπέρ των ανέργων, των μικρομεσαίων και όσων πλήττονται από την κρίση, τονίζοντας στους πολίτες πως η ΝΔ έχει πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση.


«Η διαφωνία μας με το ΠΑΣΟΚ είναι το ποιος πληρώνει το μάρμαρο. Εμείς λέμε όχι επίπεδη μείωση, το ΠΑΣΟΚ 2,5 χρόνια έκανε ακριβώς αυτό», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος διερωτήθηκε «γιατί το ΠΑΣΟΚ 2,5 χρόνια δεν έκανε ούτε μία αποκρατικοποίηση, ούτε μία αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας;».

Τα ισοδύναμα στα οποία αναφέρεται ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα μπορούσαν να τα είχαν προτείνει όταν γινόταν η διαπραγμάτευση, αλλά δεν έγιναν δεκτά, αντέτεινε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Οι κρίσιμες μάχες δεν έχουν δοθεί ακόμη από το λαό, είναι μπροστά μας, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στο Πεδίον του Άρεως.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επισκέφτηκε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ενώ την Τρίτη κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με γνώμονα την λογική.

«Απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα, στους ανέργους, στους νέους, σε όσους ακόμη προβληματίζονται για την ψήφο τους, σε όσους αδιαφορούν και τους λέμε: Μην αφήσετε τους άλλους να μιλήσουν για σας. Μιλήστε εσείς. Μην τους εκχωρήσετε την ιδιότητα του πολίτη», τόνισε από την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εκφράζει την πεποίθησή του ότι ένα ανατρεπτικό αποτέλεσμα την Κυριακή θα υποχρεώσει τις ηγεσίες του ΚΚΕ αλλά και της ΔΗΜΑΡ να αναθεωρήσουν την στάση τους, ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση της Αριστεράς.

«Μιλώντας με τους πολίτες στη Β’ Αθήνας, διαπιστώνω ότι, παρά τις λυσσώδεις επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαστρέβλωση των θέσεών του, το ενωτικό μας ψηφοδέλτιο διευρύνει την επιρροή του, συγκεντρώνει πολίτες ακόμη και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διότι λέει ξεκάθαρα όχι στο μνημόνιο, ναι στην Ευρώπη αλλά με άλλη πολιτική», τόνισε μέσω του ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Καθαρές και δημόσιες προγραμματικές συγκλίσεις» στις συμμαχίες των κομμάτων, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ), τονίζοντας ότι «οι πολιτικές μπλόφες γρήγορα ξεφουσκώνουν» και «σίγουρα δεν παράγουν υγιή πολιτική».

Η Δημοκρατική Αριστερά θα απευθυνθεί, χωρίς εξαίρεση, σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα προσφέρει αριστερό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, ενώ αρνητική είναι η στάση της απέναντι στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σήμερα θα επισκεφθεί και θα μιλήσει στην Πάτρα.

«Σας ζητώ να κάνουμε μαζί την εθνική στροφή. Εμείς αποφασίζουμε με γνώμονα τα συμφέροντα των Ελλήνων και όχι τα συμφέροντα των εντολοδόχων της νέας τάξης πραγμάτων» υπογράμμισε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του, το απόγευμα στο λιμάνι, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος. «Είμαστε η πρώτη δύναμη. Τους ανατρέψαμε. Προχωράμε στο αύριο. Να ξέρετε ότι δε θα σας προδώσω ποτέ», τόνισε ο κ. Καμμένος. Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε τις δυνάμεις του μνημονίου, της τρόικας και της «νέας τάξης πραγμάτων» για προσπάθεια εξαθλίωσης των Ελλήνων, ώστε να εξαναγκαστούν «να τους παραδώσουν τη χώρα», αλλά σημείωσε ότι «δε θα τα καταφέρουν» γιατί «δεν παραχωρείται η Ελλάδα». Μίλησε για προσπάθεια φίμωσης και συκοφάντησής του από οργανωμένα συμφέροντα και από μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν.

Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης μίλησαν στο Σπόρτινγκ στην κεντρική συγκέντρωση της "Κοινωνικής Συμφωνίας", ενώ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε μετά την επίσκεψή της στην έκθεση «Πόντος, δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη» στο στρατόπεδο Παύλου Μελά πως «ο ελληνικός λαός θέλει να τιμωρήσει τα δύο κόμματα εξουσίας, δεν πρέπει όμως με κανένα τρόπο να "αυτοπυρποληθεί" πιστεύοντας ακραίες φωνές και ακολουθώντας ακραίες πολιτικές. Άρα του προτείνουμε να σκεφθεί, να ψηφίσει θετικά, να ψηφίσει Δημοκρατική Συμμαχία, ένα κόμμα που από σήμερα λέει ότι ναι, θα συνεργαστούμε, αλλά υπό συγκεκριμένους όρους, έτσι ώστε επιτέλους να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων». 

 

με πληροφορίες από το ant1.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ