2015-03-16 19:55:47
Φωτογραφία για Πάτρα: Ένα κερί στη μνήμη του Βαγγέλη, απόψε στην πλατεία Γεωργίου
Ραντεβού απόψε το βράδυ στις 9 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα απευθύνεται μέσω διαδικτύου για να τιμηθεί η μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και να εκφραστεί η οργή για τους θύτες του και η ανάγκη να μπει ένα τέλος στα περιστατικά bulliyng..

"Ένα κεράκι στη μνήμη του άτυχου Βαγγέλη" είναι το μήνυμα.

Την ίδια ώρα, ποινική δίωξη για το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου κατ εξακολούθηση άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος των διαχειριστών σελίδας διαδικτύου, στο οποίο γράφονταν υβριστικά σχόλια για τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προσβλητικές αναρτήσεις για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη έκαναν την εμφανισή τους στο διαδίκτυο το απόγευμα την Κυριακής, προκαλώντας την οργή εκατοντάδων χρηστών.

Μετά από πλήθος καταγγελιών σχετικά με τα κείμενα μίσους που αναρτήθηκαν λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του 20χρονου φοιτητή, κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και πέτυχε τη διαγραφή τους.


Επίσης, ζήτησε από τις εταιρείες διαδικτύου τη διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των δραστών για τυχόν δικαστική χρήση, ενώ θα ενημερώσει και τους γονείς του 20χρονου για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ποινικό κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.

Η Δίωξη συνεχίζει την αναζήτηση άλλων όμοιων αναρτήσεων και σε περίπτωση που βρεθεί τέτοιου είδους περιεχόμενο θα κινητοποιηθεί για την άμεση απενεργοποίησή του.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ