2012-05-03 11:26:02
Φωτογραφία για Για την αυτοκτονία του 20χρονου στρατιώτη στην σκοπιά
Άλλη μια δολοφονία από τον ελληνικό στρατό σημειώθηκε χθες. Ένα 20χρονο παλικάρι, ο Στρατιώτης Πυροβολικού Η. Μ., που υπηρετούσε στην 180 Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΧΩΚ, οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα καθώς εκτελούσε χρέη σκοπού σε διπλή σκοπιά του Στρατοπέδου την Τετάρτη 02 Μαΐου 2012 και ώρα 22:00 περίπου.

Η υποκρισία ξεχειλίζει καθώς για μια ακόμη φορά ανακοινώνεται ότι «διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές». Επίσης, «Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του θανόντος».

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και στους ανθρώπους του, αλλά δεν ξεχνάμε.

Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος έβαψε και αυτός τα χέρια του στο αίμα όπως και οι προηγούμενοι υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Οι λόγοι είναι γνωστοί: Τα ΧΩΚ αποτελούν γνωστή βυσματική μονάδα καθώς βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Μάχη δίνεται για το ποιος θα πάει, αλλά η συγκέντρωση βυσμάτων σημαίνει ότι τα πιο ισχυρά βύσματα εξαφανίζονται και απολαμβάνουν αισχρών προνομίων, ενώ οι υπόλοιποι, αν και κοντά στην Αθήνα, κάνουν τρελές υπηρεσίες και χώνονται άσχημα.


Έτσι όμως λειτούργησε και λειτουργεί το βρώμικο καθεστώς πελατειακών σχέσεων των Αβραμόπουλου, Βενιζέλου, Μπεγλίτη, Β.Μεϊμαράκη, Σπηλιωτόπουλου, Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλου.

Όμως η αυτοκτονία αποτελεί την πιο δραματική απόδειξη της βαρβαρότητας και του αναχρονισμού της υποχρεωτικής στράτευσης, που βεβαίως αποφεύγουν οι αστοί πολιτικοί αρχηγοί. Η απότομη αποκοπή από την προηγούμενη πολιτική και κοινωνική σου ζωή. Η βίαιη μετατροπή του ειρηνικού πολίτη σε πολεμιστή που βεβαίως δεν το επέλεξε, η επιβαλλόμενη υποταγή σου σε παράλογες διαταγές, στην πειθαρχία ενός δολοφονικού και αυταρχικού μηχανισμού, ο στρατωνισμός και η περιρρέουσα εθνικιστική-ρατσιστική-σεξιστική αντίληψη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα τεράστια αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η νεολαία (μόλις χθες ανακοινώθηκαν τα νεά αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα από τον Ππαδήμα, πρωθυπουργό-υπαλληλάκο των τραπεζών και τοκογλύφων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Μαζί με την αδυναμία που νοιώθει ο φαντάρος εξαιτίας του εγκλεισμού του στη μονάδα να βοηθήσει το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον. Και ενώ βιώνει τις ακραίες κοινωνικές διακρίσεις και ανισότητες που κυριαρχούν στον ελληνικό στρατό.

Όλα αυτά οπλίζουν το χέρι του φαντάρου που αυτοκτονεί, που εκτελείται δηλαδή από τον στρατό.

Αλήθεια, θυμάται μήπως ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, που θέλουν να υλοποιήσουν τα σχέδια του Π.Μπεγλίτη και να αυξήσουν τη θητεία στους 12 μήνες, αυξάνοντας για 3 ακόμη μήνες την εργασιακή μας εκμετάλλευση, ότι επί κυβερνήσεως ΝΔ, με ΥΕΘΑ το Β.Μεϊμαράκη σημειώνοντας μια απόπειρα αυτοκτονίας στρατιώτη και υπαξιωματικού κάθε 15 μέρες; Τι έχει να πει για αυτό η δολοφονική αλήτικη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που μαζί με το ΛΑΟΣ απαιτεί Στράτευση στα 18 χρόνια;

Αλήθεια, γιατί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Καμμένος-Χρυσή Αυγή αναλώνονται σε φραστικές αναφορές στα προβλήματα των μόνιμων, κάνοντας φυσικά καθημερινά την ζωή τους χειρότερη, αλλά δεν λένε κουβέντα για τα ακραία αδιέξοδα των στρατιωτών;

Πέντε μέρες πριν τις εκλογές χάσαμε μια ακόμη ανθρώπινη ζωή εξαιτίας της Μαυρίλας που φορτώνουν στην ζωή μας...

Μόνη απάντηση των φαντάρων είναι ο συλλογικός αγώνας, ο Ελεύθερος Συνδικαλισμός των Φαντάρων, η ανάπτυξη κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ