2012-05-03 11:58:21
Φωτογραφία για Στα λόγια εύκολα… στις πράξεις δύσκολα
Ο Πέτρος Παπαμακάριος γράφει για το… εύκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο το οποίο δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν όλοι στο Τριφύλλι αλλά και την Ευρωπαϊκή παρουσία των πράσινων που κρέμεται σε μια κλωστή.

Δυο-τρεις μέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό συζητούσα με έναν φίλο μου, ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει και την φανέλα του Παναθηναϊκού, για το ματς των πλέι οφ με τον Ατρόμητο.

Εγώ ήμουν σίγουρος ότι το Τριφύλλι θα κέρδιζε ενώ αυτός μου έλεγε το αντίθετο και μάλιστα βάλαμε στοίχημα για την πλάκα μας και έναν καφέ. Τον οποίο φυσικά τώρα θα πρέπει να του τον πληρώσω Το θέμα όμως είναι πως εγώ θεωρούσα ότι ο Παναθηναϊκός λόγω της εικόνας που είχε δείξει στα τελευταία πέντε ματς της Σούπερ Λιγκ αλλά και λόγω της δεδομένης κούρασης του Ατρόμητου από τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό θα είχε ένα εύκολο απόγευμα.

Κάτι το οποίο φυσικά δεν συνέβη και τα πράγματα εξελίχθησαν διαφορετικά. Ναι θα συμφωνήσω ότι με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός δικαιούταν τη νίκη πέρα ως πέρα. Καθώς από το 50’ έως και το 97’ που έληξε η αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες το Τριφύλλι ήταν σαφώς ανώτερο.

Όταν όμως σε ένα ακόμη ματς παίζεις με την φωτιά, πετάς ένα ημίχρονο κάνοντας όλες και όλες δυο σοβαρές φάσεις είναι δεδομένο ότι θα την πληρώσεις. Ιδίως όταν παίζεις κόντρα σε μια ομάδα που και στοιχειώδη καλό ποδόσφαιρο παίζει και καλούς παίκτες έχει αλλά και έναν σοβαρό προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός ήταν απλά… τραγικός στο πρώτο ημίχρονο ή καλύτερα οι παίκτες του Φερέιρα έμειναν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. Τέτοια ήταν η διαφορά της εικόνας με αυτή που είδαμε από το πεντηκοστό λεπτό της αναμέτρησης και μετά. Και φυσικά το ερώτημα είναι γιατί; Γιατί στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής σεζόν ο Παναθηναϊκός πετάει ένα ημίχρονο, σχεδόν πάντα το πρώτο;

Ένα ερώτημα το οποίο ίσως ακόμα και ο ίδιος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν μπορεί να απαντήσει ή ακόμα και αν το προσπαθήσει ο Πορτογάλος τεχνικός ίσως η εξήγηση που θα δώσει να μην είναι τόσο ικανοποιητική για όσους τον ακούσουμε.

Δεν αποκλείεται οι παίκτες του Παναθηναϊκού να είχαν και αυτοί στο μυαλό τους την σκέψη που είχα και εγώ. Ότι λόγω κούρασης ο Ατρόμητος θα αποτελέσει έρμαιο στις ορέξεις τους. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι έμαθαν το μάθημα τους και στα ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τότε θα εμφανιστούν καλύτεροι πιο σοβαροί και μάλιστα για 90 λεπτά και όχι μόνο για 45’.

Τα τρία ματς που έρχονται εξάλλου κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, εντός και εκτός, είναι αυτά που θα κρίνουν την πρώτη θέση των πλέι οφ μετά τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας. Με δυο νίκες και μια ισοπαλία ο Παναθηναϊκός θα είναι κατά 99% πρώτος στην λήξη των πλέι οφ και θα έχει εξασφαλίσει την έξοδο του στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τουλάχιστον αγωνιστικά καθώς εκτός αγωνιστικών χώρων τα μηνύματα που έρχονται από την ΟΥΕΦΑ είναι αρνητικά όσον αφορά την συμμετοχή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κρέμεται σε μια τεντωμένη κλωστή η οποία αν δεν έχει σπάσει… είναι έτοιμη.

Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να αποφύγει την… ξεφτίλα κατά την άποψη μου να μην παίζει στην Ευρώπη πρέπει να βρεθούν άμεσα χρήματα, να δοθεί άμεσα λύση από αυτούς που έχουν και τα γένια αλλά και τα χτένια.

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ