2012-05-03 13:58:03
Φωτογραφία για Πυρά Βερολίνου κατά Ουκρανίας για την Τιμοσένκο
Εντείνονται οι πιέσεις της Γερμανίας προς την ουκρανική κυβέρνηση για την υπόθεση Τιμοσένκο, με το Βερολίνο να μιλάει ακόμη και για «μη επικύρωση της συμφωνίας σύνδεσης της ΕΕ με την Ουκρανία», κάνοντας λόγο για ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, ο Τύπος αναφέρεται ακόμη και στο ενδεχόμενο «μποϊκοτάζ» του Euro-2012 εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης «Εμείς οι Γερμανοί λέμε πως η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας δεν μπορεί να επικυρωθεί αν δεν πληρούνται απολύτως οι συνθήκες ενός Κράτους δικαίου» δήλωσε κατηγορηματικά στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβελε, καλώντας παράλληλα, μέσω της εφημερίδας Bild, την Ουκρανία «ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης να εφαρμόζει τους κανόνες σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως έχει δεσμευθεί».

«Η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να ξέρει πως ο δρόμος προς την Ευρώπη περνά από μια γέφυρα που στηρίζεται σε δύο πυλώνες: την δημοκρατία και το κράτος δικαίου», τόνισε με έμφαση ο Βέστερβελε, εντείνοντας με ραγδαίο τρόπο τις πιέσεις έναντι της Ουκρανίας, για την αντιμετώπιση της Γιούλια Τιμοσένκο από τις αρχές της χώρας.


Μάλιστα, από πηγές προσκείμενες στην καγκελαρία διέρρεε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η γερμανική κυβέρνηση να… μποϊκοτάρει το προσεχές ευρωπαϊκό τουρνουά ποδοσφαίρου, Euro-2012, το οποίο θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι στην Ουκρανία και την Πολωνία, «εάν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί λύση στην υπόθεση Τιμοσένκο».

Υπενθυμίζεται ότι η – προφυλακισμένη - Τιμοσένκο πραγματοποιεί απεργία πείνας, ενώ οι δικηγόροι της έχουν καταγγείλει τον «ξυλοδαρμό της» μέσα στις φυλακές από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Να σημειωθεί ότι η επίσημη υπογραφή της συμφωνίας της 30ής Μαρτίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία δεν έχει επικυρωθεί ακόμη, και υπό κανονικές συνθήκες αυτό προέκειτο να συμβεί το αμέσως προσεχές διάστημα.
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2012 Jeep Wrangler Unlimited Altitude
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
2012 Jeep Wrangler Unlimited Altitude
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ