2012-05-03 18:27:09
Φωτογραφία για Καθημερινοί άνθρωποι, διεκδικούν την ψήφο μας..
Ένα νέο κόμμα με όνομα «Δημιουργία Ξανά» διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, στις επερχόμενες εκλογές. Τα στελέχη του και οι υποψήφιοι του, προέρχονται από την παραγωγική οικονομία και όπως δηλώνουν, είναι ένα κόμμα «χωρίς επαγγελματίες» πολιτικούς. Επίσημο κόμμα έγινε τον Ιανουάριο του 2012, ενώ τον Μάρτιο εξέλεξαν τα πολιτικά τους όργανα στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη παρουσία 900 Ελλήνων από κάθε γωνιά της γης.

«Σήμερα, κατεβαίνουμε στις εκλογές της 6ης Μαΐου με υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας. Και θα συμμετάσχουμε όχι ως κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά ως κόμμα δημιουργίας, με ρεαλιστικές και ουσιαστικές προτάσεις.

Το όραμά μας είναι να ενώσουμε τον δημιουργικό και παραγωγικό ιστό της χώρας και να κάνουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αξιοπρεπές, αξιοκρατικό και παραγωγικό, που θα αποκτήσει ξανά τη θέση που του αξίζει στη διεθνή κοινότητα.

Γι' αυτό προτείνουμε:


1. Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας και επιδόματος συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές

2. Μείωση αριθμού βουλευτών σε 200 και ανώτατο όριο βουλευτικής θητείας τα 12 έτη.

3. Ασυμβίβαστο βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας.

4. Μείωση κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα στο μισό του μέσου όρου της Ε.Ε.

5. Κατάργηση οποιασδήποτε σύνταξης χορηγείται λόγω θητείας σε αιρετό αξίωμα

6. Μικρούς και δίκαιους φορολογικούς συντελεστές και δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή.

7. Νέος, μόνιμος για 10 χρόνια, φορολογικός νόμος, 30 σελίδων με ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

8. Η τοπική κοινωνία θα αποφασίζει που θα «επενδυθούν» οι φόροι που πληρώνει

9. Η Παιδεία θα χαράσσεται και θα διοικείται από 7μελή επιτροπή «σοφών», οι δύο εκ των οποίων θα πρέπει να είναι διακεκριμένοι έλληνες καθηγητές του εξωτερικού

10. Αριστεία για τους καινοτόμους μαθητές και εκπαιδευτικούς και αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! δεν έχει ούτε χορηγούς, ούτε κρυφές πηγές χρηματοδότησης. Το όνειρό μας για μια νέα Ελλάδα το στηρίζουμε με εθελοντική εργασία και με τις συνδρομές των μελών μας, ενώ τα οικονομικά μας στοιχεία είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα μας.»
TreloKouneli
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ