2012-05-03 20:43:03
Φωτογραφία για Ποινική δίωξη εις βάρος των πέντε οροθετικών ιερόδουλων
Ποινική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος πέντε εκδιδόμενων γυναικών, οι οποίες μετά από ελέγχους... του ΚΕΕΛΠΝΟ, διαπιστώθηκε ότι είναι οροθετικές.

Η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος και οι γυναίκες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή απολογούνται σε ανακριτή για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, τετελεσμένης και σε απόπειρα, οι άλλες 11 οροθετικές ιερόδουλες.

Την αντίδρασή του για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων των ιερόδουλων εκφράζει και το ΚΕΘΕΑ με ανακοίνωσή του.

«Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων ενός αυξανόμενου μέρα με τη μέρα αριθμού εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ιατρικό απόρρητο και προσβάλλει βαθιά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Η προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εξάπλωση προβλημάτων, όπως το HIV/AIDS, ως ζήτημα δημόσιας υγείας και κοινωνικής πολιτικής, προϋποθέτει προγράμματα και υπηρεσίες, τόσο στο επίπεδο της ενημέρωσης-πρόληψης όσο και στο επίπεδο της ιατρικής και ψυχολογικής στήριξης όσων έχουν ήδη πληγεί. Δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο για την εκτόνωση του φόβου, του θυμού και της αβεβαιότητας που διατρέχουν την Ελλάδα της κρίσης, μέσα από το ρίξιμο του αναθέματος σε γυναίκες, συχνά πολλαπλά βεβαρημένες ήδη από το trafficking, την τοξικομανία, την ένδεια και την εκμετάλλευση».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ