2015-04-20 13:55:26
Φωτογραφία για Πύργος: Ξεκινά άμεσα η αποκομιδή των σκουπιδιών - Πάνε στο ΧΥΤΑ Παλαίρου ή στο ΧΥΤΑ Φλόκα
Έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Αχαΐας έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να οδηγηθούν τα σκουπίδια του Πύργου στο ΧΥΤΑ Φλόκα.

Αρκετοί κάτοικοι, μέλη συλλόγων και φορέων της Δυτικής Αχαΐας βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το πρώην δημαρχείο Ωλενίας στα Λουσικά, όπου από νωρίς το πρωί συνεδριάζει η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να συζητηθεί και η αναστολή για 15 ημέρες της απόφασης που έχει λάβει ο φορέας σχετικά με τη μεταφορά 2.000 τόνων σκουπιδιών από τον Πύργο στον ΧΥΤΑ Φλόκα.

Το χρονικό διάστημα που έχει σηκώσει «κόκκινη» κάρτα στον Πύργο ο φορέας, κατόπιν ισχυρών κοινωνικών πιέσεων και ολιγοήμερου αποκλεισμού του ΧΥΤΑ, λήγει την ερχόμενη Τρίτη.

Ωστόσο οι τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους του Πύργου αυξάνονται, ενώ ο δήμος δυτικής Αχαΐας, σε αντίθεση με άλλους όμορους δήμους που διαθέτουν ΧΥΤΑ, είναι ο μόνος που έχει συμφωνήσει με τον Πύργο και έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση.


«Πράσινο» για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων του Πύργου άναψε σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα απορρίμματα θα μεταφερθούν είτε προς τον ΧΥΤΑ Φλόκα (δήμος Δυτικής Αχαΐας) είτε προς τον ΧΥΤΑ Παλαίρου (δήμος Ακτίου-Βόνιτσας)

H πρώτη κρίσιμη συνάντηση των αυτοδιοικητικών φορέων της Ηλείας με κυβερνητικούς φορείς πραγματοποιείται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Παρόντες είναι και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Διονύσης Παναγιωτόπουλος, ενώ παρευρίσκονται και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος και ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθ. Κοτζιάς.

Την κυβέρνηση εκπροσωπούν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο γ.γ. του του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και ο γ.γ.Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ.Καπετάνιος.

Θα ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στις 13:00.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ