2015-04-22 11:24:06
Φωτογραφία για Θύματα της...επιτυχίας τους ΙΤΕ, Πανεπιστήμιο και ΟΛΗ!
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  με την οποία ζητούνται τα αποθεματικά των φορέων γενικής διοίκησης από την κυβέρνηση προκάλεσε πανικό κυρίως σε περιφέρεια Κρήτης και δήμους που δεν ξέρουν αν αύριο μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η Περιφέρεια είχε μαζέψει 50 εκατομμύρια ευρώ με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, ο δήμος Ηρακλείου 33 εκατομμύρια ευρώ και πάει λέγοντας για τους άλλους δήμους που έχουν κάποια αποθεματικά κυρίως από ΕΣΠΑ, προγράμματα κλπ.

Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές, οι δημαρχοι και οι περιφερειάρχες αποφάσισαν να μην δώσουν τίποτα προς το παρόν ενώ ο κ.Αρναουτάκης χθες στην ΕΝΠΕ προειδοποίησε ότι “υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην Κρήτη” και δεν εννοούσε μόνο τους…φορείς….Ο υπουργός μάλιστα έδειξε να κατανοεί το ιδιαίτερο πρόβλημα για την Κρήτη.

Αλλά δεν είναι μόνο η Περιφέρεια και οι δήμοι. Είναι κι άλλοι φορείς, από το Πανεπιστήμιο , το ΙΤΕ, ο Οργανισμός Λιμένος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η ΔΥΠΕ, τα νοσοκομεία κα
. Κι αν για παράδειγμα τα νοσοκομεία ή Αποκεντρωμένη δεν έχουν παρά κρατικά λεφτά άλλοι φορείς έχουν…πέσει θύματα της επιτυχίας τους! Πιο χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας κι Έρευνας και του ΟΛΗ που έχουν αποθεματικά τα οποία στην ουσία είναι “κέρδη” τους από έσοδα με επιπλέον δουλειά, ερευνητικά προγράμματα- δεν τους τα έδωσε το κράτος!

“Εμείς ναι τρόπον τινά είμαστε θύματα της επιτυχίας που είχε το λιμάνι του Ηρακλείου τα τελευταια χρόνια” λέει στο CRETALIVE ο Γιάννης Μπρας που υπολογίζει τα αποθεματικά περισσότερα από 6,5 εκατομμυρια ευρώ. Ενώ πριν 3 χρόνια μόλις και μετά βίας περνούσαν τα 2 εκατομμύρια...

«Το θέμα με μας είναι ότι ανήκουμε ακόμη στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχει αλλάξει κάτι. Πρέπει να ζητήσω αναλυτική αναφορά από το Ταμείο για το πως θα κινηθούμε. Πρέπει να μας δώσουν οδηγίες» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΛΗ.

Κάτι ανάλογο και με το ΙΤΕ, το οποίο...ζει ουσιαστικά με λεφτά που βγάζει από ερευνητικά προγράμματα, από ευρωπαϊκά λεφτά. Χρήματα που φέρνει το ίδιο στην Ελλάδα! Και στο ΙΤΕ ανησυχούν πολύ για τα χρήματα που τους παίρνει το κράτος...

«Εμείς γιατί να τα δώσουμε αυτά;» έλεγε στο cretalive στέλεχος της διοίκησης, ενώ και οι υπεύθυνοι δεν είναι και τόσο πρόθυμοι να υπογράψουν.

Ωστόσο, στο ΙΤΕ υπάρχει ένα...λεπτό θέμα. Πρόεδρος έστω και με αναστολή της ιδιότητας παραμένει ο κ.Φωτάκης που είναι και υπουργός της κυβέρνησης και δύσκολα δεν θα δοθούν τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Το ίδιο κλίμα και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με τα διαθέσιμα και μάλιστα ο κ.Στεφάνου θα συμμετάσχει το Σάββατο στη συνάντηση των πρυτάνεων για το θέμα αυτό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ