2012-05-04 13:55:38
Φωτογραφία για Τιμωρούν το κόμμα του Κάμερον οι ψηφοφόροι
Πλήγμα στο Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον κατάφεραν χθες οι βρετανοί ψηφοφόροι στις δημοτικές εκλογές, τιμωρώντας τον πρωθυπουργό επειδή οδήγησε τη Βρετανία στην ύφεση, ενώ σταθεροποίησαν την ενίσχυση της υποστήριξης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος. Ο Κάμερον ελπίζει πως η πιθανή νίκη του υποψηφίου του κόμματος για τη δημαρχία του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον θα αμβλύνει το πλήγμα, όμως μια μεγάλη ήττα στις επαρχίες μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες για την κυβέρνηση συνασπισμού του.

Προκαταρκτικά αποτελέσματα των εκλογών για τα περιφερειακά συμβούλια δείχνουν τους Εργατικούς να προηγούνται σημαντικά των Συντηρητικών και να παίρνουν τον έλεγχο άλλων 20 τοπικών διοικήσεων, καταγράφοντας κέρδη σε σημαντικές κοινοβουλευτικές περιφέρειες στη νότια και την κεντρική Αγγλία, αναφέρει το ΑΠΕ.

Καθώς έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα σε 92 από τις 181 εκλογικές αναμετρήσεις για τα περιφερειακά συμβούλια στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, το Εργατικό Κόμμα έχει κερδίσει 428 νέες έδρες και οι Συντηρητικοί έχουν χάσει 243. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, η δημοτικότητα των οποίων έχει σημειώσει μεγάλη πτώση αφότου το κόμμα εντάχθηκε το 2010 στο συνασπισμό του Κάμερον, έχουν χάσει 125 έδρες.


Η στροφή των ψηφοφόρων προς το Εργατικό Κόμμα, αν αναχθεί στις βουλευτικές εκλογές, θα έφερνε την αντιπολίτευση οκτώ μονάδες μπροστά από τους Συντηρητικούς, όπως δείχνουν και πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Μια δημοσκόπηση του οργανισμού YouGov για την εφημερίδα «Ίβνινγκ Στάνταρντ» έδειξε ότι ο Τζόνσον προηγείται με 53% του κύριου αντιπάλου του, του πρώην δημάρχου και υποψηφίου του Εργατικού Κόμματος Κεν Λίβινγκστον. Τα αποτελέσματα στο Λονδίνο αναμένεται να ανακοινωθούν απόψε.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ