2015-05-31 13:04:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Μόνο 20-25 εκδηλώσεις αναμένεται να εγκριθούν φέτος στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο
Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της παραχώρησης του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου της Πάτρας για την φιλοξενία των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων τόσο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων που φέτος φτάνει αισίως στα 29 χρόνια πορείας όσο και του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και ενδεχομένως και κάποιων ακόμα φορέων που μπορεί να έχουν ζητήσει τη χρήση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest η επικείμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου – ΚΑΣ του ΥΠΠΟ θα γίνει περί τα μέσα Ιουνίου του 2015. Η σχετική ειδοποίηση – πρόσκληση έρχεται από την εδώ Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαίας. Πέρυσι είχε γίνει καθυστερημένα η συνεδρίαση στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου και οι πρώτες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας είχαν πραγματοποιηθεί με προφορική έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.


Φέτος η 1η προγραμματισμένη εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων στο Αρχαίο Ωδείο είναι σε τρεις εβδομάδες περίπου από σήμερα, στις 20 Ιουνίου και αφορά μουσική εκδήλωση του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και περιχώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να εγκριθούν συνολικά πάνω από 20-25 εκδηλώσεις το φετινό καλοκαίρι στο αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας με το σκεπτικό να μην επιβαρυνθεί και ταλαιπωρηθεί το σπουδαίο αυτό αρχαίο μνημείο.

*Να θυμίσουμε πως το 34ο Φεστιβάλ Πάτρας όπου πολιτιστικός σύμβουλος και υπεύθυνος είναι ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Αυγούστου 2015.

Tάκης Μαρτάτος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ