2015-06-10 19:37:29
Φωτογραφία για ΒLOOMBERG: «ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ» ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ
Το ενδεχόμενο «τμηματικής» συμφωνίας με την Ελλάδα εξετάζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Σύμφωνα με γερμανικές πηγές τις οποίες επικαλείται, η κ. Μέρκελ θα μπορούσε να ικανοποιηθεί και με μια δέσμευση της Ελλάδας να προχωρήσει σε έστω και μια μεταρρύθμιση από αυτές που ζητούν οι πιστωτές, για να ξεκλειδώσει ένα μέρος της χρηματοδοτικής βοήθειας.  

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ενώ στον κ. Τσίπρα θα μπορούσε να δοθεί περιθώριο έως τον επόμενο χρόνο για να προχωρήσει σε αλλαγές, θα πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον μία μεγάλη μεταρρύθμιση ώστε να αρχίσει να εκταμιεύεται η βοήθεια. Πάντως καμία από τις πηγές δεν διευκρίνισε ποια είναι η επιθυμητή μεταρρύθμιση.

«Για να πειστούν οι πιστωτές ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστη, ο Τσίπρας πρέπει να προχωρήσει σε απτές δράσεις, καταθέτοντας νομοσχέδια στην ελληνική Βουλή» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας πως εάν η Αθήνα κινηθεί γρήγορα, τότε η εκταμίευση των χρημάτων θα μπορούσε να γίνει στις αρχές Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες όπως αναφέρουν με κυβερνητικές πηγές. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και αύριο.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ