2015-06-14 13:41:06
Φωτογραφία για S-300 της Ουκρανίας θέτουν σε κίνδυνο ρωσικά αεροσκάφη
Η απόφαση της Ουκρανίας να αναπτύξει πυραύλους S-300 στην περιοχή της Οδησσού θέτει σε κίνδυνο τα ρωσικά αεροσκάφη που πετούν από και προς την Υπερδνειστερία, υποστηρίζει η Ρωσία, όπως μεταδίδει διαδικτυακά και το RIA Novosti. Αυτό, κατά συνέπεια, αυξάνει τις πιθανότητες εμπλοκής της Ρωσίας με τη Δύση, αναφέρει το αμερικανικό Stratfor.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως η ανάπτυξη των πυραύλων αυξάνει την πιθανότητα πολεμικής εμπλοκής μεταξύ Υπεδνειστερίας και Ουκρανίας. Η Μόσχα θεωρεί πως η ουκρανική κίνηση να αναπτύξει τους πυραύλους, εντός του εθνικού της εδάφους, αποτελεί απειλή για τους 1.400 Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στην Υπερδνειστερία. Κάπως έτσι και οι κυπριακοί S-300 είχαν καταλήξει στην Κρήτη.

Η Ρωσία εφοδιάζει τους άνδρες στην Υπερδνειστερία από αέρος, μετά την απαγόρευση διέλευσης που επέβαλε η Ουκρανία στις 8 Ιουνίου. Τα ρωσικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο, στην περιοχή της Οδησσού αναχωρώντας από την Κριμαία. Η ανάπτυξη των πυραύλων αποτελεί εν δυνάμει απειλή για τα ρωσικά αεροσκάφη, υποστηρίζει η Μόσχα.


Φυσικά η Ουκρανία θα μπορούσε, θεωρητικά, ως ανεξάρτητο κράτος, να απαγορεύσει την υπέρπτηση του εναέριου χώρου της, σταματώντας τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων στην Υπερδνειστερία. Στην περίπτωση αυτή τι θα έλεγε η Μόσχα;

Είναι εμφανές πως ο παιχνίδι στην Ουκρανία έχει τις αντανακλάσεις του στην Υπερδνειστερία, όπου μια νέα Αμπχαζία και Νότια Οσετία προετοιμάζονται. Η Μόσχα εκμεταλλεύεται, όχι άδικα, την ανόητη απόφαση του Κιέβου να τοποθετήσει τον πρώην ηγέτη της Γεωργίας Σαακασβίλι, ως κυβερνήτη της περιοχής της Οδησσού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ