2015-06-15 20:08:02
Φωτογραφία για Ο Δήμαρχος Αγρινίου στρέφεται κατά της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών – «Αναστατώνει μια πόλη ολόκληρη προκειμένου να επανεκλεγεί - Κάποιος να της τραβήξει το αυτί»
Αιχμηρός και σκληρός εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου σχολιάζοντας στο ραδιόφωνο “ΑέραFM” την κίνηση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών να θέσει θέμα χωροταξικού των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στην προσεχή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Παπαναστασίοτ ζήτησε μάλιστα να τοποθετηθούν στο θέμα που έχει ανακύψει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας ενώ μίλησε για «συντεχνιακές» λογικές από την πλευρά της Πρυτάνεως και για «ταξίματα που έχει κάνει στους καθηγητές στο Αγρίνιο που θέλουν να γίνουν καθηγητές στην Πάτρα».

Όπως αναφέρει ανάρτηση του agrinioculture.gr, o Δήμαρχος του Αγρινίου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι η λογική του αποφασίζουμε και διατάζουμε. Αυτές οι λογικές δεν αρμόζουν σε πανεπιστήμια και ακαδημαϊκούς ανθρώπους. Πολλώ δε μάλλον, δεν έχουν να κάνουν με λογικές που έχουν συνείδηση περιφέρειας. Πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη δήλωση από την πλευρά της Περιφέρειας που να λέει "δεν θα επιτρέψουμε να μετακινηθούν τα τμήματα του Αγρινίου".


Γιατί, υπάρχουν δεκάδες πανεπιστήμια εξακτινωμένα, όμως εδώ υπάρχει η λογική του συγκεντρωτισμού. Και υπάρχουν συγκεκριμένοι κύκλοι στην Πάτρα που καλλιεργούν αυτή τη λογική».

Σχολιάζοντας αν τα κριτήρια που τίθενται από την Πρυτανεία για την μεταφορά των τμημάτων είναι ακαδημαϊκά ή οικονομικά, τη στιγμή που η Σύνοδος των Πρυτάνεων μιλά γενικότερα για οικονομική ασφυξία στα πανεπιστήμια, ο Γ. Παπαναστασίου είπε με νόημα. «Δεν είδα κανένα πανεπιστήμιο να ζητάει να κλείσουν τα τμήματα και να μεταφερθούν στην έδρα του πανεπιστημίου» και πρόσθεσε «ποια είναι τα ακαδημαϊκά κριτήρια, ας μας τα εξηγήσουν. Εμείς έχουμε κάνει ως δήμος μεγάλες προσπάθειες, τα τμήματα εκτός από ένα στεγάζονται σε χώρους που έχει παραχωρήσει ο δήμος και η πρώην νομαρχία».

Τέλος ο Δήμαρχος Αγρινίου με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο ανέφερε απευθυνόμενος στην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. «Ποιες είναι οι λογικές που βάζει η Πρύτανις, πέρα από συντεχνιακές λογικές; Λογικές που την κρατάνε στη θέση της, ταξίματα που έχει κάνει στους καθηγητές στο Αγρίνιο που θέλουνε να γίνουν καθηγητές στην Πάτρα. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνει, έχει πρυτανικές εκλογές και αναστατώνει μια πόλη ολόκληρη προκειμένου να επανεκλεγεί. Αλλά κάποιος πρέπει να της τραβήξει το αυτί αυτής της κυρίας».

Τέλος είπε, πως «μέχρι τώρα είδα απλώς δεσμεύσεις που μεταφέρθηκαν στον Γ. Βαρεμένο, πρέπει το Υπουργείο να λάβει ξεκάθαρη θέση». Από την πλευρά του Δημάρχου Αγρινίου θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό μαζί με τους βουλευτές.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ