2015-06-15 21:40:00
Φωτογραφία για ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Δεν θα γίνουμε yes men και yes woman
Στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Τίτου έφτασε λιγο μετά τις 8.30 το βράδυ ο Υπουργός Οικονομικών και ενώ οι πολιτικές εξελίξεις βρίσκονται στο "κόκκινο" Ο κ. Βαρουφάκης ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας πως αιθάνεται ευλογημένος που βρίσκεται απόψε στη Κρήτη και το Ηράκλειο εισπράττοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα απο τους συγκεντρωμένους.

"Φτάνουμε στο σημείο που η ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για την Ευρώπη" επεσήμανε ο κ. Βαρουφάκης αναφέροντας πως η πρόταση της ελληνικής πλευράς ειναι μια λογική πρόταση. Αναφορικά με τους συσχετισμούς των δυνάμεων στην ΕΕ σημείωσε πως υπαρχει μια μικρή μειοψηφία που ειναι υπερ της λιτότητας, μια αλλη ομαδα που εχει επιβάλλει λιτότητα χώρος να τη πιστεύει και τέλος υπαρχει και μια ομαδα που δεν πιστεύει στη λιτότητα, δεν εχει επιβάλει λιτότητα αλλα φοβάται να στηρίξει την ελληνικη πλευρά.

Δεν υπαρχει χωρα στην παγκόσμια ιστορία που καπιταλισμού που να εχει επιβληθεί λιτότητα για τόσα χρόνια" τόνισε ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι  "κανείς απο τους δανειστές δεν πιστεύει οτι με τους όρους που μας προτείνουν οτι θα καταφέρουμε να τους αποπληρώσουμε. Προσποιούνται. Ε δεν θα το κάνουμε αυτό. Δεν θα πούμε ψέμματα στους λαούς της Ευρώπης.


Συνεχίζοντας την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά:

Δεν ειναι οτι δεν φοβόμαστε. Άλλά άλλο να φοβάσαι και αλλο να είσαι έρμαιο του φόβου. Ξέρουμε να λέμε "ναι" σε λογικές προτάσεις. Δεν θα γίνουμε "yes men" και "yes woman

Δεν είναι μεταρρύθμιση το κόψιμο συντάξεων - Είναι χασαπική

Ο Υπουργός Οικονομικών συνέχισε την ομιλία του υπό το ημίφως λόγω τεχνικού προβλήματος, αποκαλύπτοντας τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές.

"Η Ελλάδα χρειαζεται μεταρρυθμίσεις, υπαρχουν παθογένειες σε δημόσιο και ιδιωτικο τομέα. Προτείνουμε ανεξάρτητη αρχή για τη φορολογία. Αυτο ειναι μεταρρύθμιση. Δεν ειναι να αυξήσεις το ΦΠΑ ή να κόψεις συντάξεις. Αυτο ειναι χασαπική"  δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών ξεκινώντας μια καταγραφή των προτάσεων της ελληνικης κυβέρνησης.

"Αν ειναι να υπαρξει συνεργασία με τους ιδιώτες να υπάρξει. Μέσω συνεργασίας με αναπτυξιακή τράπεζα έτσι ώστε να υπαρχει πει επενδύσεων στον ιδιωτικο τομέα".

Οταν ρωτάω τους δανειστές "θα πούλαγες τα αεροδρόμια; Σου απαντούν αρνητικά" περιγράφει ο κ. Βαρουφάκης εξηγώντας: "Αλλά υπονοούν πως εσυ δεν εχεις τα ιδια δικαιώματα με τους άλλους γιατι είσαι χρεοκοπημένος".

Αντίστοιχες απαντήσεις εχει λάβει ο ιδιος και για τον διαφορετικό ΦΠΑ στα νησιά παρά το γεγονός πως αντίστοιχες ρυθμίσεις υπάρχουν και σε άλλες χώρες...

Για την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου

Όσον αφορά την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε:

Ηταν μια μεγάλη νίκη αυτό. Μας κατηγορούν οι μαζορέτες του Μνημονίου οτι υπογράψαμε μνημόνιο. Την επόμενη μέρα οι θεσμοί ήθελαν να επιστρέψουμε στο κάθεστε της τρόικα. Να γεμίσουν αεροπλάνα με τεχνοκράτες και να έρθουν στην Ελλάδα. Το απορρίψαμε. Καμια διαπραγμάτευση δεν έγινε στην Αθήνα. Δεν μπήκαν σε κανενα Υπουργειο ποτέ

Αν θέλουν ταπείνωση θα πρέπει να θυσιάσουν την Ενότητα της Ευρώπης

Όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων από εδώ και πέρα και σχολιάζοντας την ασφυκτική πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση από την πλευρά των δανειστών,  ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά:

Θα συνεχίσουμε σε επίπεδο Υπουργών και Αρχηγών Κρατών. Θα εχουν οι εταίροι τη πιο λογική πρόταση. Αν θέλουν ταπείνωση θα πρέπει να θυσιάσουν την ενότητα της Ευρώπης
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ