2015-06-21 23:25:36
Φωτογραφία για Ήταν όλοι εκεί και με μια φωνή είπαν: «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» [photos - videos]
Χιλιάδες πολίτες έδωσαν το παρόν στο Σύνταγμα, σε ένα συλλαλητήριο κατά της λιτότητας με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικάτων, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες Με πανό που έγραφαν «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» και με ελληνικές σημαίες στα χέρια, οι διαδηλωτές εξέφρασαν την εναντίωσή τους στην πολιτική της λιτότητας.

«Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει την κινητοποίηση.

«Ο ελληνικός λαός με συντριπτική πλειοψηφία λέει όχι σε νέα μνημόνια» ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες που θα είναι συμβατές με το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε: «Πιστεύω ότι πρυτανεύσει η λογική. Η ρήξη θα είναι καταστροφική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το ευρώ και την ευρωζώνη».

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Πολίτες συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των δανειστών, έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στην πλατεία Λευκού Πύργου.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ