2012-05-06 15:40:09
Φωτογραφία για Έξι ενδιαφέροντες ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2012
Παρότι βρισκόμαστε εν μέσω κρίσης, τα ταξίδια είναι ίσως μια μοναδική ευκαιρία για την απόδραση από τη μίζερη καθημερινότητα. Επιλέξαμε για εσάς μερικούς προορισμούς που θα κλέψουν την παράσταση το 2012 και αξίζει να σκεφτείτε ένα ταξίδι.

1. Λονδίνο (Μεγάλη Βρετανία) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι μόνο

H Αγγλία θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος το καλοκαίρι του 2012, καθώς φιλοξενεί τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (27 Ιουλίου – 12 Αυγούστου), τις εκδηλώσεις για τη διαμαντένια επέτειο (60 χρόνια) της Βασίλισσας Ελισάβετ (2 – 5 Ιουνίου) και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις.

2. Αβάνα (Κούβα) με λιγότερες απαγορεύσεις για την είσοδο

Πρόσφατα η Κούβα περιόρισε τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις προς τους Αμερικανούς πολίτες, ρίχνοντας το τελευταίο προπύργιο, όμως από τη μεγάλη προσπάθεια που δίνεται στην ενίσχυση του τουριστικού πακέτου της χώρας δεν θα βγουν χαμένοι ούτε οι Ευρωπαίοι τουρίστες.


3. Ολλανδία για τη διεθνή έκθεση κηπουρικής

Κάθε δέκα χρόνια η Ολλανδία φιλοξενεί τη διεθνή έκθεση κηπουρικής Floriade. Οι πύλες της έκθεσης άνοιξαν στις 5 Απριλίου και θα παραμείνουν ανοιχτές ως τον Οκτώβριο.

4. Γκιμαράες (Πορτογαλία) και Μάριμπορ (Σλοβενία), οι πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης

Δύο πόλεις το 2012 θα φέρουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας ήδη γίνονται εκδηλώσεις για τη μουσική, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, τις καλές τέχνες, το χορό, την αρχιτεκτονική και την τέχνη του δρόμου. Στο Μάριμπορ της Σλοβενίας λαμβάνουν χώρα φεστιβάλ, συναυλίες, λαογραφικές εκδηλώσεις και διεθνείς διαγωνισμοί μουσικής.

5. Γεοσού (Νότια Κορέα) για την παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας

Στην πόλη Γεοσού της Νότιας Κορέας θα λάβει χώρα από τις 12 Μαΐου έως τις 12 Αυγούστου η World Expo, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας (με περισσότερες από 50 χώρες να έχουν παρουσία). Επίσης, στο πλαίσιο του Visit Korea Year, είναι φέτος ευκολότερη η πρόσβαση στη χώρα με καλύτερες τιμές για τους ξένους επισκέπτες.

6. Κεντρική Αμερική για τον κόσμο των ΜάγιαςΒιβλία, ταινίες (αλλά και γνωστοί μελλοντολόγοι) έκαναν μόδα το ημερολόγιο των Μάγιας, σύμφωνα με το οποίο o κόσμος «τελειώνει» το 2012. Για το λόγο αυτό (και για το ζεστό τουριστικό συνάλλαγμα) μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τον πολιτισμό των Μάγιας έχει προγραμματιστεί σε Μπελίζ, Γουατεμάλα, Ονδούρα και Μεξικό.

Περισσότερα: Έξι ενδιαφέροντες ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2012 - Akous. Living
 
Aniwthoi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ