2015-07-13 20:48:50
Φωτογραφία για EUROGROUP: ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΓΕΦΥΡΑ
Θα μπορούσαμε να φθάσουμε σε συμφωνία για το πρόγραμμα – γέφυρα έως την Τετάρτη, εκτίμησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Συζητήσαμε τις δυνατότητες μιας χρηματοδότησης - γέφυρας και ποια βήματα θα πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες σε σχέση με την Ελλάδα» τόνισε, σπεύδοντας να προειδοποιήσει ότι ο χρόνος πιέζει. Πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι η τεχνική ομάδα και το EuroWorking Group θα εξετάσουν τις δυνατότητες για το πρόγραμμα- γέφυρα, που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της εν αναμονή ενός τρίτου πακέτου διεθνούς βοήθειας.

Ελπίζουμε συνέχισε, έως την Τετάρτη να βρούμε τη χρυσή τομή. Πιθανότητα θα γίνει και νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, σημείωσε ο κ
. Ντέισελμπλουμ. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με έναν αξιόπιστο τρόπο, υποστήριξε παράλληλα, αναφερόμενος στις διεργασίες των προηγούμενων ημερών. Όπως εξήγησε, μας απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της εμπιστοσύνης, σε σχέση με το δημοψήφισμα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. «Πάντοτε προσπαθούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, με αξιόπιστο τρόπο» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «μέχρι την Τετάρτη θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει υποβάλει στη Βουλή και θα έχει εγκρίνει το συνολικό πακέτο το οποίο συμφωνήθηκε».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι: «Αν αυτό γίνει επιτυχώς, οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν, θα έχουμε μια τηλεδιάσκεψη αποτίμησης της διαδικασίας και αυτό θα είναι το σινιάλο ώστε οι υπουργοί να πάνε στα εθνικά κοινοβούλια». «Εκτιμώ ότι τέσσερις εβδομάδες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες» επισήμανε, αναφερόμενος στο ζήτημα του νέου προγράμματος βοήθειας.

Ρέγκλινγκ: Η Ευρωζώνη έχει επιδείξει τεράστια αλληλεγγύη στην Ελλάδα

Η Ευρωζώνη έχει επιδείξει τεράστια αλληλεγγύη στην Ελλάδα, υποστήριξε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, κατόπιν της συνεδρίασης του Eurogroup. Όπως εξήγησε, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την εκταμίευση των χρημάτων προς την Ελλάδα από τη στιγμή που θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα βήματα. Τα 10 δισ. μπορεί να δοθούν πάρα πολύ γρήγορα, συμπλήρωσε ο κ. Regling. Πολλά από τα προγράμματά μας, στην Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία πέτυχαν, συνέχισε, επαναλαμβάνοντας ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι τεράστια.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ