2015-07-15 20:42:50
Φωτογραφία για «Πλημμύρισε» η Βουλή από ξένους δημοσιογράφους, γεμάτους... απορίες
Δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς γίνεται από τα σθεναρά «όχι» να αλλάζει ξαφνικά  στάση η κυβέρνηση και με καθυστέρηση έξι μηνών Ανταποκριτές ξένων εφημερίδων από την Ιαπωνία μέχρι τις ΗΠΑ έχει «πλημμυρίσει» τις τελευταίες ώρες το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι δημοσιογράφοι ενημερώνουν τις χώρες τους με έκτακτα δελτία, καθώς η Ελλάδα να είναι πάλι πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, ωστόσο, την ίδια ώρα έχουν και πολλές απορίες, όχι επειδή είναι άπειροι συντάκτες, αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς γίνεται από τα σθεναρά «όχι» να αλλάζει ξαφνικά στάση η κυβέρνηση και με καθυστέρηση έξι μηνών.

Επίσης, εκφράζουν μεγάλη έκπληξη και ρωτούν πώς είναι εφικτό ένας υπουργός να διαφωνεί, αλλά και να μην παραιτείται.

«Είναι τόσο αντιφατικό, δεν γίνεται σε καμία χώρα αυτό», σχολιάζει δημοσιογράφος ιταλικού μέσου.

Μέχρι και ιαπωνικά μέσα έχουν καταφθάσει στην Αθήνα  για να καλύψουν τις πολιτικές εξελίξεις. Ειδικότερα, από την Ιαπωνία έχουν αποσταλεί τουλάχιστον τέσσερα τηλεοπτικά δίκτυα (!) και δεκάδες δημοσιογράφοι από εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα.


Επίσης, στο περιστύλιο της Βουλής έχουν «στήσει» κάμερες κανάλια σχεδόν από όλη την Ευρώπη, τις ΗΠA και από την Τουρκία, με τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες στον κόσμο να έχουν στείλει τους ανταποκριτές τους στην Αθήνα.

Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται κυρίως στο αν θα ψηφιστεί η συμφωνία και αν θα υπάρξει και μελλοντικά η απαιτούμενη στήριξη από τη Βουλή για την εφαρμογή των μέτρων.

Ωστόσο, δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι θα γίνει με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να σχηματιστεί μία κυβερνητική πλειοψηφία που θα φέρει εις πέρας τα συμφωνηθέντα, ώστε να αποφευχθεί μία νέα κρίση στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωζώνη.

Οι δημοσιογράφοι κινούνται στους διαδρόμους αναζητώντας υπουργούς για συνεντεύξεις, ζητώντας τη βοήθεια των Ελλήνων συναδέλφων τους. Πιο δημοφιλείς από την κυβέρνηση είναι ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης και φυσικά ο Γιάνης Βαρουφάκης. Μάλιστα, συμμετέχουν και εκείνοι στα πηγαδάκια που δημιουργούνται στους διαδρόμους της Βουλής με βουλευτές, ιδιαιτέρως από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας επιμόνως ερωτήσεις που περιστρέφονται γύρω από το «ναι» και το «όχι» της συμφωνίας.

Μάλιστα, αναμένεται να μείνουν στην Ελλάδα για αρκετές ημέρες, μέχρι να ψηφιστούν όλα τα μέτρα και να «περάσει» το νέο πρόγραμμα. Ωστόσο, όλοι σχολιάζουν με χιούμορ ότι χάνουν τις διακοπές τους και πως την επόμενη φορά θα έρθουν για τα ελληνικά νησιά…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ