2015-07-18 12:30:06
Φωτογραφία για Ελληνοκύπριος κατέσχεσε οχήματα «υπουργείων» στα κατεχόμενα
Ψευδοδικαστήριο στα κατεχόμενα, εξέδωσε απόφαση σε υπόθεση προσφυγής ελληνοκύπριου ιδιοκτήτη γης στα κατεχόμενα, εναντίον της λεγόμενης Επιτροπής Αποζημιώσεων, με την οποία προνοείται η κατάσχεση «υπηρεσιακών» οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LiveNews Ελληνοκύπριος, ο οποίος επρόκειτο να λάβει χρηματική αποζημίωση από την λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα για την περιουσία του, προσέφυγε σε «δικαστήριο» των κατεχομένων, λόγω της καθυστέρησης της επιτροπής να του καταβάλει το ποσόν.

Ο Έλληνοκύπριος είχε προσφύγει στην επιτροπή το 2006, η οποία αποφάσισε ως θεραπεία για την απώλεια της περιουσίας του - ένα οικόπεδο 60.000 τετραγωνικών μέτρων - να του καταβληθεί το ποσό των £ 2.100.000.

Λόγω όμως της έλλειψης ρευστού η «Επιτροπή Αποζημιώσεων», απέτυχε να του καταβάλει την χρηματική αποζημίωση, με αποτέλεσμα το ψευδοδικαστήριο να διατάξει την κατάσχεση των οχημάτων των λεγόμενων υπουργείων στα κατεχόμενα. Τα κρατικά οχήματα κατασχέθηκαν από Τουρκοκύπριους «αξιωματούχους», οι οποίοι εκτέλεσαν την απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα.


Ο λεγόμενος Τούρκος πρωθυπουργός Οζκάν Γιορκαντίζογλου, παραδέχθηκε ότι κατασχέθηκαν τα υπηρεσιακά οχήματα δύο «υπουργείων», υποδεικνύοντας ότι η λεγόμενη κυβέρνηση, δεν θα μπορούσε να μην επιδείξει συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις.

Παράλληλα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που φέρουν την «Επιτροπή Αποζημιώσεων» να αντιμετωπίζει προβλήματα χρηματοδότησης, εντούτοις διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις σε ελληνοκύπριους που προσέφυγαν στα μέλη της, θα δοθούν κανονικά, ενώ ο συγκεκριμένος αιτητής, βρισκόταν σε σειρά προτεραιότητας μαζί με άλλες 12 παρόμοιου τύπου υποθέσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ