2015-07-20 14:18:09
Φωτογραφία για Πύργος: Θλίψη για το θάνατο του προέδρου της ΔΕΥΑ Φώτη Δημόπουλου
"Έφυγε" από τη ζωή ο Φώτης Δημόπουλος σε ηλικία 62 ετών, έχοντας χάσει τη μάχη με την επάρατο νόσο. Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Κυριακης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Πύργου όπου νοσηλευόταν τις τελευταιές ημέρες, όπου έδινε την ύστατη μάχη για τη ζωή του.

Ο αγαπημένος Φώτης του Πύργου και της Ηλείας υπηρέτησε την τοπική κοινωνία με ψυχή.

Για χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά και μπήκε στο στίβο της αυτοδιοίκησης το πλευρό του Γαβρίλη Λιατσή, όπου για χρόνια υπήρξε αντιδήμαρχος του και στενός συνεργάτης του, ενώ υπηρέτησε και σε άλλες θέσεις. Μάλιστα είχε αναλάβει στην τελευταία θητεία της παράταξης "Σύγχρονος Πύργος" στην αντιπολίτευση, την θέση του επικεφαλής.

Στην τοπική κοινωνία ήταν γνωστός και για την επαγγελματική του δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στο Πύργειον ένα από τα παραδοσιακά καφενεία της πόλης, όπου πολλές φορές έβρισκε την ευκαιρία να γλεντήσει με φίλους σε όμορφες βραδιές. Άλλωστε ο Φώτης ήταν από τους σπάνιους γλεντζέδες της πόλης.


Ο Φώτης είχε δουλέψει σκληρά απο νεαρή ηλικία. Στη συνέχεια δημιούργησε μαζί με τον αδερφικό του φίλο Σάκη Αντωνόπουλο ένα γραφείο εκτελωνισμών, ενώ αργότερα μαζί με τη σύζυγό του Σούζι διατηρούσαν κατάστημα με είδη δώρων και κυρίως είδη καπνιστού.

Ο Φώτης ένα από σκληρότερα χτυπήματα της μοίρας το δέχθηκε όταν έφυγε από τη ζωή πριν λίγα χρόνια η σύζυγός του. Στήριγμά του και άνθρωπος του που δημιούργησαν οικογένεια και έφεραν στον κόσμο τον Χρήστο και την Λίζα.

Ο Φώτης λίγο έλλειψε να δεχθεί και δεύτερο χτύπημα της μοίρας όταν για μήνες ο γιος του πάλευε να κρατηθεί στη ζωή αρχικά και να επανέλθει στη συνέχεια, μετά απο σοβαρό τροχαίο. Η χαρά του ήταν τόσο μεγάλη που ο Χρήστος τα είχε καταφέρει, που όμως λίγο αργότερα επισκιάστηκε όταν διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από την επάρατο νόσο. Τα τελευταία χρόνια έδωσε τη μάχη με αξιοπρέπεια... Και δεν εγκατέλειπε... Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν και πάλι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Η κοινωνία του Πύργου, που γνώριζε καλά το Φώτη τον τίμησε με τη δεύτερη θέση σε σταυρούς, μακράν από τους υπόλοιπους υποψηφίους μαζί με τον Γιώργο Ανδριόλα.

Ανέλαβε τα ηνία της ΔΕΥΑ Πύργου και λίγο αργότερα εξελέγη και πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ν. Ηλείας δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 6 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Πύργου.

πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ