2015-07-20 14:22:56
Φωτογραφία για Λαφαζάνης: Φεύγω διαφωνώντας, στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ
13.40: "Είναι μια στιγμή δύσκολη για μένα, αλλά έτσι είναι η πολιτική. Υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές. Κανείς πρέπει να δείχνει αντοχή και στις δύσκολες στιγμές" είπε ξεκινώντας την ομιλία του κατά την παράδοση του υπουργείου στον νέο υπουργό ΠΑΠΕΝ Πάνο Σκουρλέτη.

Ο κ. Λαφαζάνης συμπλήρωσε : "Φεύγω από αυτό το υπουργείο με τις καλύτερες αναμνήσεις. Θα είμαι νοερά μαζί σας πάντοτε, γιατί την αγάπησα αυτή την προσπάθεια τους τελευταίους 6 μήνες. Από τα πιο κρίσιμα υπουργεία και τομείς για την πορεία της χώρας".

"Φεύγω, αλλά συνεχίζω να είμαι παρών, στη μάχη που δίνει το κόμμα μου" είπε για το ζήτημα της πολιτικής διαφωνίας με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: "Υποστηρίζω πλήρως την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων, όπως ήταν πάντα και έτσι πρέπει να συνεχίσει και στο μέλλον".

"Φεύγω διαφωνώντας με μια πολιτική συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους λεγόμενους θεσμούς" αποκάλυψε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: "Θέλω το νέο μνημόνιο, να γίνει μια μικρή παρένθεση στην πορεία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω πως έτσι εκφράζω ευρύτερα αισθήματα της προοδευτικής αριστεράς στη χώρα".


Στη συνέχεια ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας έπλεξε το εγκώμιο του Πάνου Σκουρλέτη που παίρνει τη θέση του στο υπουργείο, τον οποίο αποκάλεσε αγωνιστή, με αφοσίωση σε αυτό που κάνει και πιστό στις αρχές και τις αξίες της αριστεράς. Ανέφεε πως ανήκει στα "στελέχη που ξεκίνησαν από την αρχή του Συνασπισμού που προέκυψε από την αποχώρηση του ΚΚΕ που στη συνέχεια έγινε ΣΥΡΙΖΑ. Ο Π. Σκουρλέτης είναι ιστορικό στέλεχος του χώρου και νομίζω ότι θα καταβάλει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και θα πετύχει στο δύσκολο έργο" σημείωσε.

Μιλώντας για το υπουργείο ανέφερε: "Είναι μια ηλεκτρική καρέκλα, έχει απέναντι του μεγάλα συμφέροντα που το πολιορκούν. Ο Σκουρλέτης θα είναι πάνω από αυτά και το μόνο που θα προσβλέπει είναι το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του λαού. Του εύχομαι κάθε επιτυχία, και θα είμαι πάντα μαζί του σε ότι χρειαστεί".

"Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους. Ήμασταν μόνο στην αρχή μιας προσπάθειας που όπως είχα πει, έπρεπε να είναι συμμετοχική. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, ελπίζω πως ο Π. Σκουρλέτης θα συνεχίσει και θα φέρει σε πέρας αυτό το έργο, με πρωτότυπο τρόπο για τα δεδομένα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης" συμπλήρωσε.

Δείτε τις δηλώσεις Λαφαζάνη:
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ