2015-07-27 21:15:02
Φωτογραφία για Κριτική κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ στο Plan B΄ Βαρουφάκη, ενώ η Bild ανακάλυψε και… ρωσικό δάκτυλο!
Δηκτικά ή ευθέως επικριτικά είναι τα σχόλια στελεχών της κυβέρνησης και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την τελευταία συνέντευξη - ομολογία του πρώην υπουργού και βουλευτή Γ. Βαρουφάκη στην εφημερίδα Telegraph. Να σημειωθεί ότι μετά τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου με την «ομολογία» του πρώην υτπουργού Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης προέβη σε νέες διευκρινίσεις για το σχέδιό του, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και ο συντονιστής της ομάδας εργασίας, καθηγητής James K. Galbraith. Ερώτηση κατέθεσε στον πρωθυπουργό η ΝΔ ενώ ζητά να κληθεί ο κ. Βαρουφάκης στην Εξεταστική της Βουλής

Δεν είναι μόνο η οξεία κριτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ζητούν εξηγήσεις, με την Ντόρα Μπακογιάννη να σχολιάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Από τη σημερινή “Καθημερινή” προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις δόλου από πλευράς Βαρουφάκη. Μήπως ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης; » Με εμφανή τη διαπίστωση ότι ο κ. Βαρουφάκης υπονομεύει με τις δηλώσεις του τις προσπάθειες της κυβέρνησης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετούνται δημόσια ενώ το θέμα θεωρείται βέβαιο ότι με τις διαστάσεις αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και στη μεσημβρινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.


Να σημειωθεί ότι σήμερα το Spiegel Online φιλοξενεί θέμα με τίτλο «Φήμες για ένα πραξικόπημα προκαλούν ερωτηματικά στην αντιπολίτευση» , ενώ η εφημερίδα Bild επιχειρεί να εμπλέξει και τον «ρωσικό δάκτυλο» Η γερμανική «Bild» με το ερώτημα «Τι γνώριζε ο Αλ. Τίπρας για το πραξικόπημα της δραχμής;» και επικαλούμενη δικές της έρευνες υποστηρίζει ότι:

Τα σχέδια για Grexit εκπονήθηκαν από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τουλάχιστον τέσσερα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο του 2014 στο Ρωσικό Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών RISS (Russian Institute for Strategic Studies). Επί μήνες τα σχέδια βρίσκονταν έτοιμα στο συρτάρι, αποκαλύπτει τώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ήδη ένα μήνα πριν τις εκλογές έλαβε το πράσινο φως του Αλ. Τσίπρα για το σχέδιο Grexit, φέρεται να δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Όμως τα σχέδια δεν έγιναν τελικά πράξη. Τη νύχτα προς την 6η Ιουλίου το Κρεμλίνο απέσυρε την πρότασή του για βοήθεια δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα. Την ίδια νύχτα ο Γιάνης Βαρουφάκης αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Λίγο αργότερα ήρθε η αποπομπή του υπουργού Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Και Ελλάδα παραμένει στο ευρώ. Προς το παρόν», καταλήγει η γνωστή για την ανθελληνική χολή της, Bild.

Αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα, ο πρώην επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ (και παραιτηθείς λόγω διαφωνιών) και μέλος της Κ.Ε, Γιάννης Μηλιός, μέσω του λογαρισμού του στο twitter αναφέρει δηκτικά: «H φημολογία για υποκλοπές κωδικών κλπ. εκφεύγει της πολιτικής και είναι στο όριο πολιτικού σήριαλ/παρωδίας. House of cards made in Greece»!

Ενώ ο Γ.Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς, σχολίασε πως εάν ισχύουν, πρόκειται για «παρακράτος», η αναπλ. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε επίσης σήμερα: «Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θα γινόταν με αυτό το 'ριφιφί'. Έτσι κι έπαιρνε λοιπόν τα ΑΦΜ ο κ. Βαρουφάκης τι θα έκανε ακριβώς; Δεν έχω καταλάβει προς τι όλη αυτή η ιστορία, όπως όλο αυτό το μυθιστόρημα το οποίο εξελίσσεται». Η κ. Φωτίου πρόσθεσε ότι αποδείχτηκε περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν είχε plan Β γιατί όπως είπε «εαν το είχαμε δεν θα καθόταν ο Τσίπρας μέχρι το χάραμα να προσπαθεί να βγάλει μια άκρη σε τεράστιους εκβιασμούς και πραξικοπήματα που του γινόντουσαν».

Τα πλάνα του Γ. Βαρουφάκη για «Σχέδιο Β» που θα δημιουργούσε ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών ποτέ δεν τέθηκαν σε επίπεδο θεσμικών κυβερνητικών οργάνων και ουδέποτε αποτέλεσαν μέρος της οικονομικής πολιτικής, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Τόνισε πως ποτέ δεν υπήρξε οιαδήποτε εμπλοκή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε αυτές τις ιδέες, αποσαφηνίζοντας παράλληλα ότι ο κρατικός προϋπολογισμός «δεν έχει λάβει υπόψη τίποτε από όλα αυτά».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ