2015-08-01 17:02:07
Φωτογραφία για Οι βουλευτές ΝΔ απαιτούν ενοικίαση εργαζομένων στη Πολεμική Βιομηχανία...
Ο νεοφιλελευθερισμός και τα Μνημόνια είναι το σύγχρονο δόγμα του καπιταλισμού για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του αστικού κόσμου Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις των βουλευτών της ΝΔ Ο εκσυγχρονισμός τους είναι συνώνυμος του εργασιακού μεσαίωνα, της δουλοποίησης των εργαζομένων, της απόσπασης με κάθε τρόπο του μεγαλύτερου ποσοστού κέρδους.

Αυτοί επομένως που με τις κυβερνητικές τους πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια βούλιαξαν τον εργαζόμενο λαό μας στη χρεωκοπία, φορτώνοντας τα βάρη του δικού τους πάρτυ των ασύστολων κερδών, και στην συνέχεια επέβαλαν τα Μνημόνια για να μας «σώσουν», έρχονται να εκμεταλλευτούν την νέα κατάσταση για να χαράξουν τους νέους δρόμους κερδοφορίας του αστικού κόσμου, που βασίζεται στην κτηνώδη εκμετάλλευση και καταπίεση μας.

Αποκαλύπτοντας ότι Ιδιωτικοποίηση σημαίνει ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στα αρπακτικά και επιβολή εργασιακών όρων γαλέρας.


Σύμφωνα με ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που κατέθεσαν συνολικά 14 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή Κέρκυρας, κ. Στέφανο Γκίκα, επικαλούνται τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.) που η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προκάλεσε με τις αντεργατικές της ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα το μόνιμο προσωπικό να έχει συρρικνωθεί στους 500 εργαζόμενους, για να απαιτήσουν την πρόσληψη εργολαβικών εργαζομένων, δηλαδή την Ενοικίαση τους.

Αποκαλύπτοντας με απροκάλυπτο τρόπο ότι όλα αυτά έγιναν στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού και προγραμματισμού, ότι υπάρχει πλήρη ευθυγράμμιση μεταξύ των κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των τοκογλύφων που χρησιμοποιούν την Τρόϊκα ως αιχμή του δόρατος εναντίον των εργαζομένων! Αναφέρουν, ότι «στα Ε.Α.Σ., λόγω των υποχρεώσεων της Χώρας, εφαρμόστηκε τον περασμένο χρόνο σχέδιο αναδιάρθρωσης. Ωστόσο, καθώς η εταιρεία κατά το τελευταίο έτος υπέγραψε νέες συμβάσεις παραγωγής πυρομαχικών, κυρίως προς εξαγωγή, διαπιστώθηκε, ότι το υπάρχον προσωπικό στην γραμμή παραγωγής δεν επαρκεί για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, που θέτουν οι εν λόγω συμβάσεις (παραγωγή πυρομαχικών 0.30 Apache, φυσ. 40x53 και φυσ. 40L60), με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ακόμη και επιβολής ποινικών ρητρών. Οι Βουλευτές ρωτούν, με ποιό τρόπο προτίθεται το ΥΠΕΘΑ να επιλύσει το πρόβλημα υποστελέχωσης των Ε.Α.Σ., ειδικά στην γραμμή παραγωγής, ώστε η εταιρεία να μην απολέσει νέες εξαγωγικές συμβάσεις, μετά μάλιστα τα νέα δεδομένα που φέρνει η εκ νέου άφιξη της Τρόικα στην Αθήνα».

Ο κ. Γκίκας, σε σχετική δήλωση του, τόνισε: «Με την ερώτηση, θέτουμε την πολιτική ηγεσία προ των ευθυνών της. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, για να διευκολύνει τα Ε.Α.Σ. στην τήρηση των συμβατικών τους υποχρεώσεων και να διασφαλίσει την βιωσιμότητα της εταιρείας, είχε προγραμματίσει την πρόσληψη εργολαβικών εργαζομένων. Η νέα Κυβέρνηση – πιστή στο αριστερό δόγμα του Κρατισμού – κατήργησε αυτόν τον προγραμματισμό, με την αιτιολογία ότι αντί εργολαβικών εργαζομένων, θα προχωρούσε σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Κάτι που βεβαίως δεν έγινε ποτέ, και σήμερα 6 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, τα ΕΑΣ αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα στις γραμμή παραγωγής με κίνδυνο ήδη εκτελούμενες συμβάσεις να βρεθούν εκτός προθεσμιών. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Ελπίζω έστω και την υστάτη ώρα να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργιά των Ε.Α.Σ., πριν προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη βλάβη στην Εθνική Αμυντική μας Βιομηχανία».

Η ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής ΑΜΥΝΑΣ κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: Σοβαρά Προβλήματα Υποστελέχωσης των Ε.Α.Σ. – Καθυστερήσεις σε Συμβάσεις

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, τα Ε.Α.Σ. (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, παρότι το τελευταίο δωδεκάμηνο καρποφόρησαν προσπάθειες για την σύναψη και υπογραφή νέων, κυρίως εξαγωγικών, συμβάσεων.

Επειδή, βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Ε.Α.Σ., το μόνιμο προσωπικό έχει συρρικνωθεί και στην εταιρεία προβλέπονται μόνον 500 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου. Επειδή, τα Ε.Α.Σ. έχουν ήδη συνάψει συμβάσεις - μεταξύ άλλων - για την παραγωγή πυρομαχικών 0.30 Apache, φυσ. 40x53 και φυσ. 40L60 που προορίζονται για εξαγωγή. Επειδή, για να ανταποκριθεί η εταιρεία στις συμβατικές της υποχρεώσεις και στην έγκαιρη παραγωγή των προαναφερθέντων υλικών, έπρεπε από τις αρχές του 2015 να είχαν προσληφθεί επιπλέον εργολαβικοί εργαζόμενοι, όπως αυτό προβλεπόταν στον προγραμματισμό της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας,

Επειδή, η νέα Κυβέρνηση, κατά το πρόσφατο παρελθόν, δήλωσε ότι σκοπεύει να καταργήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης, εξέφρασε την κάθετη διαφωνία της με προσλήψεις εργολαβικών εργαζομένων και ανακοίνωσε την πρόθεσή της για επιπλέον προσλήψεις εργαζομένων αορίστου χρόνου,

Επειδή, έχουν παρέλθει 6 μήνες από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή ενέργεια,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: 1. Έχουν προκύψει καθυστερήσεις - όπως επιβεβαιωμένες πληροφορίες συνηγορούν - από τις αρχές του 2015 έως σήμερα στην εξέλιξη συμβατικών υποχρεώσεων των ΕΑΣ και στηνπαραγωγή συγκεκριμένων πυρομαχικών; Αληθεύει, ότι οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται στην μη πρόσληψη αριθμού εργολαβικών εργαζομένων για τις γραμμές παραγωγής; 2. Με ποιό τρόπο προτίθεται το ΥΠΕΘΑ να επιλύσει το πρόβλημα υποστελέχωσης των ΕΑΣ (ειδικά στην γραμμή παραγωγής), ώστε η εταιρεία να μην απολέσει νέες εξαγωγικές συμβάσεις, μετά μάλιστα τα νέα δεδομένα που φέρνει η εκ νέου άφιξη της Τρόικα στην Αθήνα. 3. Υπάρχει ή όχι ο κίνδυνος επιβολής ποινικών ρητρών από την μη εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων των ΕΑΣ; Και εάν ναι, σε ποιες Συμβάσεις;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1. Στέφανος Σωτ. Γκίκας - Βουλευτής ΝΔ – Ν. Κέρκυρας

2. Χαράλαμπος Αθανασίου - Βουλευτής ΝΔ – Ν. Λέσβου

3. Κεφαλογιάννης Ιωάννης – Βουλευτής ΝΔ – Ν. Ρεθύμνης

4. Στυλιανίδης Ευριπίδης – Βουλευτής ΝΔ – Ν. Ροδόπης

5. Κεδίκογλου Σίμος – Βουλευτής ΝΔ – Ν. Εύβοιας

6. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος – Βουλευτής ΝΔ – Ν. Καβάλας

7. Μηταράκης Νότης – Βουλευτής ΝΔ – Ν. Χίου

8. Αραμπατζή Φωτεινή – Βουλευτής ΝΔ – Ν. Σερρών

9. Καραμανλή Άννα – Βουλευτής ΝΔ – Β’ Αθηνών

10. Μπουκώρος Χρήστος – Βουλευτής ΝΔ – Ν. Μαγνησίας

11. Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ – Βουλευτής ΝΔ – Β’ Αθηνών

12. Γιόγιακας Βασίλειος – Βουλευτής ΝΔ – Ν. Θεσπρωτίας

13. Γεωργαντάς Γεώργιος – Βουλευτής ΝΔ – Ν. Κιλκίς

14. Αντωνιάδης Ιωάννης – Βουλευτής ΝΔ – Ν. Φλώρινας

Φυσικά στα παραπάνω δεν υπάρχει κανένα «εθνικό συμφέρον»! Τα κέρδη του Κόκκαλη, του Μυτιληναίου και των υπολοίπων… υπερασπίζονται οι βουλευτές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και τώρα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Το Κέρδος είναι η αιτία όλων αυτών. Η επιβολή μιας σύγχρονης ζούγκλας εργασιακών σχέσεων που θα απογειώσει τα κέρδη τους και θα μας βουλιάξει ακόμη περισσότερο στην πολιτική εξουσία των αφεντικών. Που θα διεκδικούν παραγγελίες όπλων βουτηγμένες στο αίμα των λαών, για να τις εκτελέσουν οι σύγχρονοι δούλοι στα εργασιακά τους κάτεργα, για να διεξάγονται οι βάρβαροι πόλεμοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Όπου οι φτωχοί πολεμούν εναντίον των φτωχών, για τα συμφέροντα των πλουσίων: ο κόσμος της εργασίας και τα περιθωριοποιημένα στρώματα μοιράζονται το αιματοκύλισμα και ο κόσμος του πλούτου μοιράζεται τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών και του ξαναμοιράσματος του πλανήτη.

Ο νεοφιλελευθερισμός και τα Μνημόνια είναι το σύγχρονο δόγμα του καπιταλισμού για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του αστικού κόσμου. Ουσιαστικά είναι η αστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα «ελέγχεται» στην εφαρμογή της από τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Και φυσικά θα στρέφει ενάντια σε κάθε εργατική διεκδίκηση το Κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που ήρθε για να μείνει.

Το αστικό σύστημα εξουσίας και οι διεθνείς τους συμμαχίες στον καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό κόσμο της Νέας Τάξης Πραγμάτων Δεν Μεταρρυθμίζονται. ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ