2015-08-03 20:05:55
Φωτογραφία για Που θα φτάσει πια αυτό το φαινόμενο - Άλλες δύο  περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου
Άλλες δύο  περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT»

Σε συνεργασία με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα, τα άτομα που εκδήλωσαν την πρόσθεση εντοπίστηκαν εγκαίρως και στις δύο περιπτώσεις και διασφαλίστηκε η σωματική τους ακεραιότητα

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 111 88, στέλνοντας e-mail στο [email protected] και μέσω της εφαρμογής -application (ios - android) CYBERKID

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», απετράπησαν ακόμα δύο  περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για τις περιπτώσεις ενός 31χρονου και ενός 45χρονου.


Ειδικότερα, όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες  το βράδυ, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», από χρήστη ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι χρήστης του κοινωνικού δικτύου εκδήλωσε την πρόσθεση του να αυτοκτονήσει.

Ακολούθησε άμεσα ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα και κατόπιν αλληλογραφίας με την αρμόδια εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά η περιοχή όπου βρισκόταν το άτομο και όπως προέκυψε, επρόκειτο για 31χρονο ημεδαπό.

Ο 31χρονος εντοπίστηκε εγκαίρως από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, έπειτα από επιστάμενες έρευνες, ενώ διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Στην δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε την 30-07-2015, ότι χρήστης κοινωνικού δικτύου εκδήλωσε την πρόσθεση να αυτοκτονήσει.

Εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα εμπεριστατωμένες αστυνομικές και διαδικτυακές έρευνες και ταυτοποίησαν τα σημεία διασύνδεσης στο διαδικτυακό «προφίλ» του χρήστη, ο οποίος προέκυψε ότι ήταν 45χρονος ημεδαπός.

Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, αστυνομικοί του οποίου εντόπισαν τον 45χρονο και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε για τις δύο περιπτώσεις θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID

Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ