2015-08-07 08:26:32
Φωτογραφία για Οι ανταγωνιστές του Oculus Rift είναι εδώ
Μπορεί το Oculus Rift να έρχεται στο νου όποιου σκέφτεται να επενδύσει στην εικονική πραγματικότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ήδη ανταγωνιστές του. Η πληθώρα μάλιστα των ανταγωνιστών του Oculus Rift δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι το πεδίο του virtual reality γνωρίζει άνθηση. Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του Oculus Rift είναι το ζήτημα του κόστους, καθώς τόσο το κράνος όσο και ο συνοδευτικός υπολογιστής απαιτούν να βάλει κανείς βαθιά το χέρι στην τσέπη για να απολαύσει την virtual reality εμπειρία. Προτάσεις όπως εκείνη του Freefly VR, στο www.freeflyvr.com, διατίθενται σε χαμηλό κόστος και μπορούν να δεχτούν ένα smartphone στο εσωτερικό.

Στα 80 δολάρια περίπου κοστολογείται και η πρόταση της Homido, η οποία πωλείται μέσω Amazon και μπορεί να συνεργαστεί με iOS, Android και Windows Phone smartphones. Το Visus VR (www.visusvr.com) κοστίζει 149 δολάρια και συνεργάζεται με ένα PC
. Προσφέρει έτσι καλύτερη ποιότητα gaming, ενώ οι δημιουργοί του μιλούν για games που θα αναπτύξουν ανεξάρτητα studios ειδικά για αυτό το κράνος. Αναφορικά με το ζήτημα των υψηλών απαιτήσεων που έχει το Oculus Rift, από το συνοδευτικό PC, υπάρχουν προτάσεις, όπως εκείνη του Fove, που λόγω της χρησμοποιούμενης τεχνολογίας, μπορεί να συνεργαστεί με ένα χαμηλότερων δυνατοτήτων PC. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και οι προτάσεις εκείνες που ξεπερνούν σε δυνατότητες το Oculus Rift, όπως το Visus, το οποίο εκμεταλλεύεται το λογισμικό Tridef 3D, στοιχείο που του επιτρέπει να μετατρέπει ολόκληρες βιβλιοθήκες του Steam σε εμπειρίες VR.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ