2015-08-09 06:36:07
Φωτογραφία για Πώς να αντιμετωπίσετε την αγένεια...
Λέτε πάντα “καλημέρα” και συνήθως δεν σας απαντούν;

Χαρίζετε ένα δώρο και δεν σας ευχαριστούν; Μην σκεφτείτε να κάνετε το ίδιο την επόμενη φορά. Μπορεί οι κακοί τρόποι να έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητά μας, αλλά δεν χρειάζεται να τους υιοθετείτε κι εσείς. Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να διαιωνίζετε το φαύλο κύκλο. Η αγένεια προκαλεί άγχος και πίεση. Και η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται και από την ποιότητα των συναναστροφών και των σχέσεών μας. Αν την επόμενη φορά κάποιος σας πάρει τη θέση στην ουρά και σας αγνοήσει δεν χρειάζεται να τον… βρίσετε. Μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Μην το παίρνετε προσωπικά. Αν κάποιος σας προσβάλλει διατηρήστε την ψυχραιμία σας και προσπαθήστε να απαντήσετε με ηρεμία. Κάτι ακόμη καλύτερο; Σκεφτείτε ένα αγενές σχόλιο που σας έκανε κι επιστρέψτε το σαν ένα πακέτο που το στέλνετε πίσω χωρίς να το ανοίξετε.

Εξηγήστε πως νιώθετε. Αν κάποιος σας συμπεριφέρεται περιστασιακά ή κατ’ επανάληψη με αγένεια, τότε εξηγήστε με ήπιο τρόπο και με ειλικρίνεια για το πως εσείς αισθάνεστε και πώς η συμπεριφορά του σας επηρεάζει.Μιλήστε απευθείας σε αυτόν που σας συμπεριφέρετε με αγένεια. Μην μεταφέρετε το πρόβλημα προς τους άλλους εάν δεν κάνετε προσπάθειες πρώτα να επιλύσετε μαζί του το πρόβλημα.


Αντιμετωπίστε τον όπως θα θέλατε να σας αντιμετωπίσει. Οι άνθρωποι τείνουν να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους βάσει αυτής που χαρακτηρίζει και αυτόν που έχουν απέναντί τους. Γι’ αυτό όταν ακούτε τον άλλον προσεκτικά, δείχνετε κατανόηση και χαμογελάτε, έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να λάβετε την ίδια αντιμετώπιση και από αυτόν.

Να είστε φιλικοί. Είναι πιο δύσκολο να είστε επιθετικοί με κάποιον γνωστό σας παρά με κάποιον που δε γνωρίζετε. Αν για παράδειγμα αλλάξατε δουλειά χαιρετίστε θερμά τους νέους σας συναδέλφους. Ένας απλός χαιρετισμός μπορεί να κάνει θαύματα!

Το μυστικό

Φροντίστε να είσαι ευγενείς στη δουλειά σας. Η επιθετικότητα και η αγένεια στο εργασιακό περιβάλλον είναι περισσότερες επιζήμιες και από τη σεξουαλική παρενόχληση γιατί εκτοξεύουν το άγχος στα ύψη! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ