2015-08-13 12:46:26
Φωτογραφία για Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αναγκαίο, χαρακτήρισε, το νέο πλαίσιο αναχρηματοδότησης της οικονομίας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Εκτίμησε μάλιστα ότι: «Με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το σημερινό πλαίσιο στο οποίο καταλήξαμε και συναποφασίσαμε να μεταστρέψει προς μια πιο θετική κατεύθυνση, με θετικό πρόσημο όσον αφορά το κρίσιμο σημείο της ανάπτυξης, την εξέλιξη της οικονομίας».

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι τα υψηλά πλεονάσματα θα σήμαιναν μεγάλες περικοπές και επισήμανε ότι «τα φορολογικά βάρη θα επιμεριστούν δικαιότερα».

«Το πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει σήμερα και είναι σαφώς προσδιορισμένο, αφορά τέσσερα σημεία που είναι δεδομένα, όπως η δημοσιονομική εξυγίανση, ο τρόπος σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος, η απελευθέρωση επαγγελμάτων και αγορών προϊόντων» σημείωσε.

Επισήμανε πάντως ότι σε αντιστάθμισμα της συμφωνίας η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες στους τομείς του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης της οικονομίας.

Επίσης, ο υπ. Οικονομίας τόνισε ότι: «Δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις», προσθέτοντας ότι «αλλάζουν μόνον οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις».

Ανέφερε ακόμη πως δεν τίθεται θέμα εκλογών παρά μόνο αν αμφισβητηθεί η κυβέρνηση στη Βουλή.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ