2015-08-13 22:12:51
Φωτογραφία για Έρευνα: Δείτε τι σημαίνει το ωραίο σπίτι για τον ιδιοκτήτητη του...
Μελέτη για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Αμερικανών συνέκρινε την ομορφιά των σπιτιών τους με το επίπεδο της πίστης τους. Όπως αποδείχτηκε όσο πιο ωραία και σε καλύτερη τοποθεσία ήταν τα σπίτια των ιδιοκτητών, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν αυτοί να ανήκουν σε μία θρησκεία.

Αυτό που δεν αποσαφηνίστηκε από την έρευνα είναι αν οι άπιστοι ιδιοκτήτες εμπνέονται από την ομορφιά της φύσης ή αν η μετακίνησή τους στην φύση μειώνει την ανάγκη ενός ατόμου να προσευχηθεί.

Στην μελέτη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Sociology of Religion, οι Todd Ferguson και Jeffrey Tamburello του πανεπιστημίου του Baylor συγκρίνουν στοιχεία με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ανά πολιτεία σε σχέση με την ομορφιά του περιβάλλοντός. Μάλιστα οι συγγραφείς χρησιμοποίησαν δεδομένα από το αμερικανικό Τμήμα Γεωργίας και περιέλαβαν και στοιχεία όπως η εποχή, η υγρασία, ακόμα και η γεωγραφία του εδάφους του κάθε μέρους.


Στις ΗΠΑ, άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι η εθνικότητα και το εισόδημα.

Όταν ένα άτομο κάνει πεζοπορίες στο δάσος δεν νοιώθει την ανάγκη να ανήκει σε μια θρησκευτική ομάδα, επειδή «οι ​​πνευματικές του αναζητήσεις ικανοποιούνται από την επαφή με την φύση», δηλώνει ο Ferguson.

Σύμφωνα με το iflscience.com η προσπάθεια του πάπα Φρανσίσκου να κάνει έναν καλύτερο κόσμο, μπορεί να είναι καλύτερο για την ανθρωπότητα αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα είναι καλό για την Εκκλησία.

Πάντως, όπως σημειώνεται είναι πιθανό στο συσχετισμό να αποδειχθεί ότι υπάρχει και κάποια συνάρτηση που οι συγγραφείς έχουν... χάσει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
40η - 41η Σειρές Σ.Τ.Υ.Α.
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
40η - 41η Σειρές Σ.Τ.Υ.Α.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ