2015-08-17 12:29:22
Φωτογραφία για Aχαϊκή Τράπεζα: Διερεύνηση για εκατομμύρια ευρώ - Δύο φάκελοι στα χέρια της δικαιοσύνης
Χορός τοπικών παραγόντων, επιχειρηματιών και διάφορων προσώπων με ισχυρό εκτόπισμα στην κοινωνία αναμένεται να αρχίσει με την προώθηση των δικαστικών διαδικασιών για αναφερόμενες επισφαλείς και μεροληπτικές εξυπηρετήσεις προς φιλικά πρόσωπα ή φίλους φίλων.

Εξαιρετικά αποκαλυπτικά ευρήματα, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση της Αχαΐας Συνεταιριστικής διαχειριζόταν τα οικονομικά της τράπεζας όσο και για τους λόγους για τους οποίους -σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έναρξη της κρίσης το 2009- η τράπεζα βρέθηκε με μεγάλο άνοιγμα επισφαλών δανείων, περιέχουν οι δύο φάκελοι που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές αρχές και η Εισαγγελία των Πατρών.

Πρόκειται για έναν φάκελο που αφορά τις καταγγελίες και τις μηνυτήριες αναφορές του Συλλόγου Μεριδιούχων για τα επισφαλή δάνεια και για έναν δεύτερο φάκελο που περιέχει έκθεση για το σκέλος των επιταγών και τον τρόπο με τον οποίο η τράπεζα προσέφερε ρευστότητα σε επιχειρήσεις. Η συγχώνευση των δύο υποθέσεων ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με ευθύνη της εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος, Ελένης Μιχαλοπούλου.


Οι φάκελοι περιέχουν στοιχεία παρατυπιών και υπάρχουν αναφορές που κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η κατάρρευση του ομίλου δεν αφορά μόνο σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η κρίση, αλλά και σε παράγοντες εσωτερικής διοίκησης και διαχείρισης, αναφέρει η εφμηερίδα Πελοπόννησος.

Η ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη που υποβλήθηκε στις διακστικές αρχές, αναφέρει αξιοπρόσεκτα περιστατικά, που προβληματίζουν σχετικά με τις ροές χρημάτων από το ταμείο προς διάφορες κατευθύνσεις και εγείρουν ερωτηματικά σχετικά με το εάν υπήρχαν ή όχι διασφαλίσεις σε σχέση με τη φερεγγυότητα των δανειοδοτηθέντων και την ικανότητά τους να επιστρέψουν τα δανεικά, αναφέρει το δημοσίευμα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ