2015-08-19 08:50:03
Φωτογραφία για Στον αέρα οι πρώην γιατροί του ΙΚΑ που θέλουν να επιστρέψουν στο ΠΕΔΥ!
Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HealthReport.gr

Σε απόγνωση είναι δεκάδες γιατροί του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ (νυν ΠΕΔΥ) που αποχώρησαν από το δημόσιο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όχι επειδή το επιθυμούσαν αλλά επειδή βρέθηκαν στο δίλημμα να επιλέξουν ανάμεσα στο ιδιωτικό τους ιατρείο και το δημόσιο σύστημα.

Κι ενώ οι περισσότεροι που αποχώρησαν για να διατηρήσουν το ιατρείο τους έκαναν ασφαλιστικά μέτρα και επέστρεψαν, υπάρχουν και εκείνοι που ήλπιζαν ότι η νέα κυβέρνηση θα λύσει το θέμα και θα γυρίσουν στις θέσεις τους.

Κι ενώ πριν λίγο καιρό προετοιμάσθηκαν για να προσφύγουν και εκείνοι στα αρμόδια δικαστικά όργανα, ξάφνου η διαδικασία «μπλόκαρε» αφού τους διαμήνυσαν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται σε αυτή τη φάση τουλάχιστον να επαναπροσλάβει τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ.

Μ αυτά και μ αυτά δεκάδες γιατροί οι οποίοι μάλιστα είναι λίγο πριν τη σύνταξη αλλά χωρίς να μπορούν να την πάρουν, βρέθηκαν στον αέρα μη γνωρίζοντας τι θα κάνουν.


Ο υπουργός Υγείας πάντως Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δηλώσεις του στο HealthReport.gr επεσήμανε ότι το ζήτημα με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ) θα λυθεί το Σεπτέμβριο (διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Π.Κουρουμπλής στο HealthReport.gr: «Πως θα λύσουμε το θέμα με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ»!)

Άλλωστε με βάση το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένει στις αρχές Σεπτεμβρίου το νέο πόρισμα που επεξεργάζεται η νέα επιστημονική ομάδα που ορίσθηκε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ ταυτόχρονα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει ζητήσει όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr, από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επεξεργαστούν ένα σχέδιο για το εργασιακό μέλλον των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα είναι μάλλον δύσκολο να επαναπροσληφθούν οι γιατροί του ΠΕΔΥ του πρώην ΙΚΑ, που αποχώρησαν από το σύστημα λόγω και των πιέσεων και οδηγιών των δανειστών για περιορισμό των προσλήψεων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ