2015-08-21 18:57:28
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σχέδιο Κούρδων-Ιράν για διάλυση της Τουρκίας
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, φαίνεται πως υπάρχει πλάνο δράσης με στόχο την καθαίρεση του πολιτικού συστήματος του Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο θα αποτελέσει το αποτελειωτικό χτύπημα στην σταθερότητα του τουρκικού κράτους, η οποία πλέον κρέμεται από μαι κλωστή.

Το σχέδιο φαίνεται πως οργανώθηκε και θα τεθεί σε δράση από τον συνασπισμό των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας, μαζί με το Ιράν σύμφωνα με τον Ahmed Kasım.

Πιο αναλυτικά το πλάνο είδε το φως της δημοσιότητας ύστερα από δήλωση του Ahmed Kasım, εκπρόσωπο ενός μικρού κουρδικού κόμματος της Συρίας, του PDPK-S, στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξις του φρόντισε να τονίσει το γεγονός ότι το Ιράν συνεργάζεται ήδη με το PKK και στον συριακό του κλάδο, το PYD, που πολεμά εναντίον των Τζιχαντιστών οι οποίοι στηρίζονται από την Άγκυρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο τουρκικός τύπος έχει πάρει φωτιά ύστερα από τις δηλώσεις του Ahmed Kasım , υπογραμμιζοντας πως η συγκεκριμένη συμμαχία τον Κούρδων και του Ιράν αποτελεί μέγα κίνδυνο αυτή τη στιγμή για μια ήδη αποσταθεροποιημένη Τουρκία, από τη στιγμή που οι ένοπλες επιθέσεις του ΡΚΚ αυξάνονται καθημερινά και οι Τούρκοι θρηνούν συνεχώς θύματα μεταξύ των στρατιωτικών τους.


Οι τελευταίες κινήσεις της Τεχεράνης φαίνεται να προκαλούν ένα μεγάλο κύμα ανησυχίας προς της τουρκική κυβέρνηση. Αυτό οφείλεται στην αύξηση του εχθρότητας της Τεχεράνης προς τον Ερντογάν, τον οποίο κατηγορούν άμεσα σαν υπεύθυνο για την αποσταθεροποίηση της περιοχής, με σοβαρές συνέπειες για την γενικότερη ειρήνη της Μέσης Ανατολής.

Τέλος το Ιράν φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως υποστηρίζει ανοιχτά τους Κούρδους στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι οποίοι έχουν προβεί σε μια σειρά από πολλά επιτυχημένα χτυπήματα εναντίων Τούρκων στρατιωτικών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ