2015-08-30 04:16:06
Φωτογραφία για Μια ιστορία που θα σας συγκλονίσει - Πέρασε 6 χρόνια στο ορφανοτροφείο χωρίς να την δει ποτέ κανείς. Τελικά όμως… [photos]
Η Julia Wetmore έγινε γνωστή στην Αμερική ως "το κορίτσι χωρίς πρόσωπο" επειδή γεννήθηκε με το σύνδρομο Treacher Collins που προκαλεί δυσμορφίες, αλλά η Julia ήταν η χειρότερη περίπτωση που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Τέσσερις μήνες πριν τη γέννησή της οι γιατροί παρατήρησαν κάποιες αvωμαλίες, αλλά δε μπορούσαν να πουν με σιγουριά τι πήγαινε λάθος. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να τους προετοιμάσει, ούτε τους γονείς της, για το θέαμα που θα αντίκριζαν όταν θα ερχόταν στον κόσμο Το πρόσωπό της με τα βίας έμοιαζε με ανθρώπινο, το σώμα της όμως ήταν απολύτως υγιές. Επειδή μάλιστα έλειπαν οστά από την συγκεκριμένη περιοχή, της ήταν πολύ δύσκολο να αναπνεύσει και έτσι οι γιατροί υπέθεσαν πως το μωρό δε θα βγάλει καν τη νύχτα. Η Julia όμως ήταν μαχήτρια από την αρχή…

Η Tami και ο Thom Wetmore δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την κορούλα τους παρά μόνο 5 μέρες μετά τη γέννησή της. Μπορεί να μην τους έμοιαζε καθόλου, αλλά αμέσως ένιωσαν βαθιά αγάπη και συγκίνηση για το παιδί τους, παρόλο το παρουσιαστικό της. 


Σύντομα οι γιατροί τους είπαν πως λείπουν και κάποια σημαντικά για την ακοή οστά, οπότε η Julia είναι κωφή, αλλά μπορεί να δει αρκετά καλά με το δεξί της μάτι και το πιο σημαντικό: ο εγκέφαλός της λειτουργεί κανονικότατα.

6 χρόνια αργότερα και μετά από αμέτρητες επεμβάσεις, η Julia δεν έχασε καθόλου το πνεύμα του μαχητή που είχε από την αρχή της ζωής της. 

Έμαθε να μιλά στη νοηματική και πηγαίνει σε σχολείο για κωφά παιδάκια, στο οποίο μάλιστα είναι άριστη μαθήτρια. Όσο όμως και να την αγαπούν οι γονείς και οι αδερφές της, κανείς τους δεν μπορεί να καταλάβει πλήρως πως αισθάνεται πραγματικά. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει…

Μακριά από τη ζωή των Wetmore, ζει ένα κοpιτσάκι ονόματι Danica. Ένα μικρό παιδί που είναι στην ίδια ηλικία με την Julia και πάσχει από το ίδιο σύνδρομο. Θα μπορούσαν να είναι οι καλύτερες φίλες του κόσμου, αλλά παρότι η κατάσταση της Danica είναι πιο ήπια, η ζωή της είναι χειρότερη… Δεν έχει οικογένεια να την αγαπάει και να την προστατεύει. 

Την έδωσαν για υιοθεσία αμέσως μετά τη γέννησή της και από τότε μεγαλώνει σε ένα ορφανοτροφείο στην Ουκρανία. Δεν είχε ΠΟΤΕ της επισκέψεις και το μέλλον της φαίνεται ξεκάθαρο προδιαγεγραμμένο: μόλις μεγαλώσει αρκετά, το ορφανοτροφείο δε θα μπορεί να την φροντίζει πια, καταδικάζοντάς την σε μια ζωή στους δρόμους…

Πριν όμως τα πράγματα φτάσουν εκεί, μπήκαν οι Wetmore στη ζωή της! Η οικογένεια διάβασε την ιστορία της online και ταξίδεψαν μέχρι την Ουκρανία για να την γνωρίσουν. Χρειάστηκαν όμως μόνο μία επίσκεψη για να κοιταχτούν στα μάτια αποφασισμένοι: «Ας το κάνουμε! Ας πάρουμε την κόρη μας πίσω στο σπίτι της«. Οι Wetmore υιοθέτησαν την Danica.

Η πλέον 12χρονη Julia – που ήδη μετράει 45 επεμβάσεις στο ενεργητικό της – θα μεγάλωνε με μια αδερφή που θα μπορούσε πραγματικά να την καταλάβει. 

Αλλά η οικογένεια δεν έμεινε εκεί. Υιοθέτησαν ακόμη τρία (!) παιδιά και μαζί με τη μεγαλύτερη αδερφή της Julia κάνουν μια υπέροχη συμμορία των έξι! Είναι ένα περιβάλλον όπου όλοι τους μπορούν να μεγαλώσουν με αγάπη, φροντίδα και προστασία. Η Julia συνεχώς καταπλήσσει τους πάντες με την ευφυΐα της, ενώ η Danica είναι μια ταλαντούχα καλλιτέχνης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ