2015-09-01 14:18:51
Φωτογραφία για Ποια πρόσωπα «κλειδώνουν» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;
Πυρετός επικρατεί στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων καθώς οι εκλογές θα διεξαχθούν με «λίστα» και στην ουσία η ηγεσία του κόμματος μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα σχηματιστεί , κάτι που μπορεί να αποδειχθεί στρατηγικής σημασίας για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Με γνώμονα τη χθεσινή «γραμμή» του Αλέξη Τσίπρα να μην υπάρχουν σταρ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οι επιτελείς της Κουμουνδούρου οργανώνουν τις λίστες και στόχος της ηγεσίας είναι να βρεθούν σε εκλόγιμες θέσεις οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και ιστορικά στελέχη της Αριστεράς που στήριξαν την κυβέρνηση.

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» αφορά στην κάλυψη των κενών που αφήνουν οι αποχωρήσαντες της «Λαϊκής Ενότητας» και όλα τα ονόματα περνάνε από «κόσκινο» προκειμένου να μην υπάρξουν …. ατυχείς επιλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα που έχου κλείσει ήδη για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι:


Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στην Β” Αθήνας ενώ ο Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να είναι σε εκλόγιμη θέση είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είτε στην Α” Αθήνας μετά την αποχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Β” Αθήνας, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να μετακινηθεί στη Β” Αθήνας από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι υποψήφιος στην Α” Αθήνας και ο Χρήστος Σπίρτζης περιμένει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για το αν θα είναι στην Α” ή Β” Αθήνας ή στην περιφέρεια Αττικής.

Στην Α” Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι υποψήφιοι ο Δημήτρης Μάρδας και ο Νίκος Παρασκευόπουλος. Σε εκλόγιμη θέση κατά πάσα πιθανότητα στην Α Αθήνας θα είναι και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στην Α” Πειραιά θα είναι τελικά υποψήφιος μετά από πιέσεις που του ασκήθηκαν ο Θοδωρής Δρίτσας.

Πιθανότατα στην Β΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιοι ο Γ. Θεωνάς, που παραιτήθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ και ο Λαοκράτης Βάσσης, οι οποίοι είναι από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας διοικητικής μεταρρύθμισης, Δ. Τσουκαλάς, που ήταν τέταρτος επιλαχών στη Β΄Αθήνας φαίνεται πως πηγαίνει σε εκλόγιμη θέση.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, με τη φυγή της Δέσποινας Χαραλαμπίδου και της Γιάννας Γαϊτάνη, ανεβαίνουν οι αμέσως επόμενοι, όπως η Κυριακή Μάλαμα.

Οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων, επομένως και ο ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, μένουν εκτός λίστας με απόφαση του κόμματος αλλά και τυπικά πλέον καθώς έχει λήξει η προθεσμία που θα έπρεπε να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται επίσης να συμμετάσχουν ο πανεπιστημιακός Κώστας Δουζίνας (πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Νομικού Τμήματος του London School of Economics), ο Κώστας Βεργόπουλος (καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού) ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, και ο πανεπιστημιακός Αντώνης Λιάκος. Επίσης, ο καθηγητής του Παντείου και ειδικός στα θέματα εργασιακών σχέσεων και Ασφαλιστικού, Σάββας Ρομπόλης καθώς και ο πρώην βουλευτής (Σερρών) του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον Φώτη Κουβέλη και αν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη διαφωνία του με την εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και τη δημόσια υποστήριξή του στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η Μαρία Γιαννακάκη, προερχόμενη επίσης από τη ΔΗΜΑΡ αναμένεται να είναι υποψήφια στη Β” Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ