2015-09-03 10:49:50
Φωτογραφία για ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ VD
Η ιδρυτική διακήρυξη της ''Λαϊκής Ενότητας''

Η Λαϊκή Ενότητα έχει τη μοναδική αντιπολιτευτική πρόταση, η οποία ταυτόχρονα είναι πρόταση εξουσίας, τόνισε ο Κώστας Λαπαβίτσας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, στο ThePressProject, το βράδυ της Τετάρτης. «Εμείς δεν είμαστε το κόμμα της δραχμής, είμαστε το κόμμα του αντιμνημονιακού προγράμματος που θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας», σημείωσε o οικονομολόγος, υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητρα. Το ευρώ πνίγει την Ελλάδα, εξήγησε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το κόμμα του θα κάνει παύση πληρωμών και θα ζητήσει διαγραφή του χρέους, κάτι που θα προκαλέσει αντιδράσεις στην Ε.Ε. «Μπορούν να υπάρξουν απαντήσεις σοβαρές που θα πατούν στις γεωπολιτικές συνθήκες», τόνισε. Το τελευταίο που θέλει η Ευρώπη είναι να δημιουργήσει συνθήκες αστάθειας στη Μεσόγειο, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν ότι ζητά επιστροφή στη δραχμή ενώ ο ίδιος έχει τα χρήματά του στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για συκοφαντία.


Ερωτηθείς εάν το σχέδιο Σόιμπλε και το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας σχετίζονται, ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε ότι το σχέδιο Σόιμπλε εφαρμόζει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ. «Την πρόταση Σόιμπλε τη διαβάσαμε. Το ένα σκέλος προβλέπει μνημόνιο και ιδιωτικοποιήσεις. Το δεύτερο μιλάει για πενταετές πάγωμα. Εμείς λέμε άλλα», ανέφερε. Ως προς το σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας, εξήγησε ότι αν βρισκόταν στη θέση των διαπραγματευτών, θα είχε ετοιμάσει εναλλακτικά σχέδια και δεν θα είχε το φετίχ του ευρώ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν θα κάνει πίσω στο μέτωπο της Ε.Ε. «Μέσα στη νομισματική ένωση δεν μπορεί να μείνει η Ελλάδα. Είναι καταστροφή για τη χώρα το ευρώ. Δεν μπορείς να λες αυτό που έλεγαν οι άλλοι. Θα μείνουμε και θα το αλλάξουμε το κλαμπ του ευρώ», επισήμανε. «Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το ενδεχόμενο ακραίων καταστάσεων. Αν οι καταστάσεις γίνουν ακραίες, θα ρωτήσουμε αν ο λαός θέλει να φύγει από την Ε.Ε.», είπε.

Ο ίδιος τόνισε: «Περιμένω μετά τις εκλογές να δούμε πολιτικά τέρατα. Έχουμε πέντε κόμματα τα οποία ουσιαστικά αποτελούν συμπολίτευση», ανέφερε. «Αν έχουμε ακυβερνησία δεν θα δεχτώ να συνεργαστούμε με μνημονιακό κόμμα, το οποίο θα αναιρούσε την ύπαρξή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξιοπιστία του», παρατήρησε.

Ερωτηθείς για την αλλαγή στάσης του Τσίπρα, ο Κώστας Λαπαβίτσας εξέφρασε την άποψη ότι «Δεν ήταν η έλλειψη ξένης χρηματοδότησης που μας υποχρέωσε να παραμείνουμε στο ευρώ· και 30 δισ. να μας έδινε ο Πούτιν, θα παραμέναμε στο ευρώ». «Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μοναχή της για να πάει μπροστά. Αυτό που ήρθε μέσα στο ευρώ ήταν καταστροφή» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το θέμα του πληθωρισμού, στο ενδεχόμενο δραχμής, ο οικονομολόγος σημείωσε: «Ακόμα και με υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 50%, που εμείς μιλάμε για υποτίμηση έως 10%, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ο πληθωρισμός δεν είναι καλό πράγμα, αλλά δεν τίθεται θέμα υπερπληθωρισμού». Ο ίδιος αμφισβήτησε ότι η χώρα δεν παράγει τίποτα. «Δεν είναι αλήθεια ότι δεν παράγουμε τίποτα, εξήγησε, τονίζοντας ότι εξάγουμε πολύ περισσότερες υπηρεσίες από όσες εισάγουμε» ανέφερε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ