2015-09-03 10:42:43
Φωτογραφία για Βουλιάζουν στα χρέη τα δημόσια νοσοκομεία
Health View.gr

«Βουλιάζουν» στα χρέη τα δημόσια νοσοκομεία ενώ στο «κόκκινο» είναι και οι προϋπολογισμοί τους. Το θέμα οικονομικής ...διάσωσής τους αποτέλεσε και το αντικείμενο της σύσκεψης του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας κ. Θάνου Δημόπουλου με τις διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) το απόγευμα της Τετάρτης. 

Ο υπουργός ενημέρωσε τους διοικητές για τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, προκειμένου να βρεθεί λύση για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων καθώς και για τη δυνατότητα να αυξηθούν τα όρια των προϋπολογισμών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. 

Επιπλέον, ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στην ενέργεια του Υπουργείου Υγείας να υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με το οποίο ζητά να συνεχιστούν οι διαδικασίες τοποθέτησης επικουρικών, ειδικευόμενων και αγροτικών ιατρών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας. 


ΠΙΣ 

Για τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία και άλλα φλέγοντα ζητήματα στο χώρο της Υγείας, τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης μέχρι την εκλογή της νέας Κυβέρνησης, ενημέρωσαν τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Δημόπουλο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο Υπουργείο Υγείας. 

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, μίλησε κατά την εισήγησή του στον Υπουργό για τις τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται στα Νοσοκομεία της χώρας, λόγω της αποχώρησης του προσωπικού και της αδυναμίας πρόσληψης νέου (προς αναπλήρωση), κάτι το οποίο καθιστά προβληματική τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα πολλές κλινικές αιχμής, να αδυνατούν να εφημερεύσουν και να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού. 

Η αντιμετώπιση από τις ΥΠΕ επειγουσών αναγκών (από όμορα Νοσοκομεία) και η χρηματοδότηση των προϋπολογισμών τους, για να αρθούν τα προβλήματα ελλείψεων υλικών που παρατηρούνται σε πολλά Νοσοκομεία, πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για το Υπουργείο. 

Επίσης, ο ΠΙΣ ζήτησε από τον Υπουργό να έλθει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, για δίμηνη αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στο 23% στις ιδιωτικές δομές Δευτεροβάθμιας - Τριτοβάθμιας Περίθαλψης, μέχρι να αντιμετωπισθεί οριστικά το ζήτημα από τη νέα Κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν, ογκολογικοί ασθενείς που προσέρχονται για χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες σε ιδιωτικές δομές να επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστη, μόνο και μόνο επειδή δεν επαρκούν οι δημόσιες δομές.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ