2015-09-15 02:19:38
Φωτογραφία για Συνάντηση ΣΕΕΝΣΑ με Τομεάρχη Άμυνας Ν.Δ.
Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους Τομεάρχες Άμυνας των κομμάτων, είχαμε την τιμή να επισκεφτούμε στα γραφεία της Ν.Δ., τον Τομεάρχη Άμυνας Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

1. Αποκατάσταση σε βάθος διετίας των μισθών και συντάξεων εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣτΕ

2. Επανεξέταση και ριζική αναδιάρθρωση των διατάξεων του Ν.3883/10

3. Καθορισμός θεσμικού πλαισίου λειτουργίας Στρατιωτικών Συνδέσμων - Ενώσεων

4. Δημιουργία παιδιατρικής και μαιευτικής κλινικής

5. Αναγνώριση πλασματικών χρόνων (5ετίας) αυτών που εισήλθαν στις Ε.Δ, με τους ίδιους οικονομικούς όρους, με αυτών των Σωμάτων    Ασφαλείας

6. Εξίσωση τρόπου μετακίνησης στα ΜΜΜ όμοια με αυτήν των Σωμάτων Ασφαλείας.

   Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από τις δηλώσεις του Τομεάρχη Άμυνας της Ν.Δ. που ακολουθούν, νοιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς και υπερήφανοι, λόγω του ότι ο νεοσύστατος Σύνδεσμος μας σημείωσε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία.


   Ο κ. Κεφαλογιάννης δεσμεύτηκε να φέρει άμεσα στη Βουλή, το θέμα της μετακίνησης των ενστόλων Συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χαρακτηρίζοντας το αίτημά μας αυτό, απόλυτα δίκαιο. Πόσο πιο μεγάλη επιτυχία για το ΣΕΕΝΣΑ ( 2 μήνες από την Ίδρυση του ), να αποτελέσει αυτός την αιτία που όλοι οι ένστολοι Συνάδελφοι μας δεν θα ξαναπληρώσουν εισητήριο στα ΜΜΜ, όπως συμβαίνει με τους ενστόλους των Σωμάτων Ασφαλείας;

Ακούμε δεξιά και αριστερά υποσχέσεις για αυξήσεις. Ο ΣΕΕΝΣΑ ψάχνει - προτείνει τα λεγόμενα ισοδύναμα και αναζητά συμμάχους για την εφαρμογή τους. Πόσο θα ενισχύσει το πορτοφόλι του κάθε ενστόλου των Ε.Δ., αυτή η πρόταση του ΣΕΕΝΣΑ στη Βουλή; 

   Οφείλουμε να τονίσουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι ο ΣΕΕΝΣΑ πιστός και ξεκάθαρος ότι θα παραμένει μακριά από χρώματα και κόμματα, χαιρετίζει τον Τομεάρχη Άμυνας της Ν.Δ., για τα θετικά αντανακλαστικά του σε όλα τα αιτήματα του Συνδέσμου μας και για την προσωπική του δέσμευση ότι θα φέρει άμεσα στη Βουλή το θέμα του εισιτηρίου στα ΜΜΜ των στελεχών των Ε.Δ.

   Είμαστε πεπεισμένοι ότι το θέμα του εισιτηρίου έχει βρεί το δρόμο του, αφού το ξεχωρίσαμε και το αναδείξαμε και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει κοινοβουλευτική ομάδα που θα αρνηθεί να συνυπογράψει σε αυτό το δίκαιο αίτημα. Ιδού λοιπόν ένας από τους λόγους που το Δ.Σ. θα επισκέπτεται πάντα όλους τους πολιτικούς φορείς, ενισχύοντας τις θέσεις - αιτήματά του, αμβλύνοντας τις όποιες γωνίες μπορεί να προκύπτουν, διά ζώσης, επιτυγχάνοντας πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ιδού λοιπόν, πόσο απαραίτητη η φωνή όλων των Συναδέλφων - Αεροπόρων, μέσω των εγγραφών τους ως μέλη στο Σύνδεσμό μας ( μέσω www.seensa.gr )

   Τιμώντας ενέργειες πολιτικών που άμεσα και έμπρακτα ανταποκρίνονται στα δίκαια αιτήματα του ΣΕΕΝΣΑ, παραδειγματίζουμε και άλλες πολιτικές δυνάμεις να ενισχύσουν το έργο μας.

   Μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και αφού τον ευχαριστήσαμε, δεσμευτήκαμε από κοινού για μελλοντικές συζητήσεις επί παντός επιστητού, με γνώμονα πάντα το καλό του συναδέλφου Αεροπόρου, το καλό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

   Ακολουθεί η δήλωση του Τομεάρχη Άμυνας της Ν.Δ:

«Είχα τη χαρά και την τιμή να συναντηθώ σήμερα με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εν Ενεργεία Στελεχών της Αεροπορίας. Συζητήσαμε διεξοδικά πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και προσωπικά δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την εύρεση ενός κοινού τόπου και ενός γόνιμου πεδίου συνεννόησης.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και έχει θέσει πολύ συγκεκριμένες  προτεραιότητες στον κρίσιμο τομέα της Άμυνας. Η διαδικασία της μισθολογικής αποκατάστασης που ξεκινήσαμε και που βιαίως διακόπηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση πρέπει να συνεχιστεί σταδιακά στο πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ.

Παράλληλα όμως οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα εξεύρεσης τρόπων για την ουσιαστική μείωση του κόστους διαβίωσης των στελεχών. Το αίτημα της εξίσωσης του τρόπου μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των στελεχών των Ε.Δ. είναι απολύτως δίκαιο και δεσμεύομαι προσωπικά  από την επομένη των εκλογών να φέρω το ζήτημα στη Βουλή.Εξίσου απαραίτητη είναι η δημιουργία μιας διακλαδικής παιδιατρικής και μαιευτικής κλινικής η οποία αποτελεί ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των στελεχών.

Στο θέμα της εξέλιξης των στελεχών έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι ο ν. 3883/2010 δεν διασφάλισε ούτε την αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση ούτε την αξιοκρατία. Θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του και την υιοθέτηση διεθνών προτύπων και καλών πρακτικών που θα αποκαταστήσουν το αίσθημα δικαιοσύνης  και θα στεγανοποιήσουν την υπηρεσιακή εξέλιξη του προσωπικού από κομματικές επιρροές.

Σε ότι αφορά το αίτημα της αναγνώρισης πλασματικών χρόνων όσων εισήλθαν στις Ε.Δ. με τους ίδιους όρους του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας για τη συνολική αναθεώρηση του ασφαλιστικού συστήματος τον προσεχή Οκτώβριο.

Τέλος, συζητήσαμε εκτενώς το ζήτημα του καθορισμού ενός θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των στρατιωτικών συνδέσμων-ενώσεων. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο συνυπολογίζοντας πάντα ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει η πολιτεία να εξετάσει, στο συνταγματικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργιά του κράτους μας και δη στο ρόλο και την αποστολή που επιφυλάσσει στις Ε.Δ.. Και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί και σε αυτό το θέμα υπήρξε σύμπτωση απόψεων».

Θέλω για ακόμη μια φορά να τονίσω ότι η δυσμενής συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα για τη μείωση της αποτρεπτικής ικανότητας και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.  Αντίθετα πρέπει να γίνει η αφορμή για την ανασυγκρότησή τους με προτεραιότητα στον ανθρώπινο παράγοντα.
AD
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΑΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΑΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ