2015-09-25 17:22:29
Φωτογραφία για Πέτρες και κροτίδες σε πρόφυγες πέταξαν στη Φινλανδία
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας καταδίκασε σήμερα τις ρατσιστικές διαμαρτυρίες, μερικές ώρες μετά την επίθεση περίπου 40 ατόμων κατά λεωφορείου που μετέφερε πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Yle μετέδωσε εικόνες που δείχνουν τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες, κροτίδες και καπνογόνα εναντίον του λεωφορείου αυτού που έφθασε τη νύχτα έξω από ένα νέο κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στο Λάχτι, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά του Ελσίνκι.

Το Yle επίσης δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του τη φωτογραφία ενός διαδηλωτή ντυμένου όπως τα μέλη της αμερικανικής ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, ο οποίος κρατά τη φινλανδική σημαία και φωνάζει υβριστικά συνθήματα.

"H κυβέρνηση της Φινλανδίας καταδικάζει έντονα τις ρατσιστικές διαδηλώσεις τη χθεσινή νύχτα εναντίον αιτούντων άσυλο που έφθασαν στη χώρα. Η βία και οι απειλές βίας είναι απαράδεκτες και πάντα καταδικαστές", αναφέρεται στην ανακοίνωση. "Οι απειλές και η βία σε βάρος των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών είναι απολύτως καταδικαστέες", δήλωσε ο κεντρώος πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα μέσω Twitter.

Στο μεταξύ, βόμβα μολότοφ ερρίφθη εναντίον άλλου κέντρου υποδοχής στην Κούβολα, επίσης στο νότο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ