2015-09-25 23:30:23
Φωτογραφία για Ευχές στην Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και Ενημέρωση της για Προβλήματα στο Χρόνο Δημοσίευσης ΠΔ Αποστρατειών
ΠΡΟΣ :  Υπουργό Εθνικής Άμυνας,                                                    

   κ. Πάνο Καμμένο                                                                 

               Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας,

   κ. Δημήτριο Βίτσα

ΚΟΙΝ  :  ΠΟΕΣ, Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών,

              Σύνδεσμος Απόφοιτων ΣΣΑΣ, Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α.

  Βουλευτές, ΜΜΕ

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με αφορμή την ανάληψη εκ νέου των καθηκόντων σας, δεχτείτε τις ειλικρινείς μας ευχές για καλή δύναμη, υγεία και επιτυχία στον δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε.

Επιπλέον σας αναφέρουμε, κατόπιν ενημέρωσης Αξκών στελεχών και μελών μας, ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση, πέραν του προβλεπομένου στο ΝΔ 1400/1973, στο χρόνο έκδοσης ΠΔ της αποστρατείας τους, μετά την ημερομηνία όπου γίνεται αποδεκτή από τον Υπουργό η αίτηση τους. Ο χρόνος έκδοσης ΠΔ εμφανίζεται διαφορετικός τόσο ανάμεσα στους Κλάδους, όσο και μεταξύ Κατώτερων και Ανώτερων Αξκών. Η διαφοροποίηση αυτή  έχει  ως επίπτωση αλλαγές σε συνταξιοδοτικά θέματα, παροχές (Εφάπαξ, μερίσματα) κλπ μεταξύ των στελεχών.


Σας αναφέρουμε ότι στο ΝΔ 1400/1973 «Περί Καταστάσεων των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων» (ΦΕΚ Α΄114) στο τμήμα 7 Κατάστασις Εφεδρείας του άρθρου 34 προβλέπεται ότι, «Αι συνεπεία των αιτιών της παρ.1 αποστρατείαι ενεργούνται δια ΠΔ προκαλούμενου υπό του Υπουργού Εθνικής Άμυνας εντός μηνός αφ΄ης εγένετο αποδεκτή η αίτηση αποστρατείας ή παραιτήσεως».

Από ενημέρωση που λαμβάνουν τα στελέχη από τους αρμόδιους που έχουν ορισθεί ως υπεύθυνοι για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες έκδοσης ΠΔ, τους γίνεται γνωστό ότι η συγκεκριμένη διαδικασία έκδοσης ΠΔ (Συλλογή υπογραφών από Αρχηγούς ΓΕ, ΑΝΥΕΘΑ, ΥΠΕΘΑ, Πρόεδρο Δημοκρατίας και δημοσίευση στο Τυπογραφείο), μετά την ημερομηνία που γίνεται αποδεκτή η αίτηση αποστρατείας ή παραιτήσεως, διαρκεί συνήθως 3 μήνες, στην περίπτωση που δεν υπάρχει προαγωγή ή 6 μήνες περίπου σε περίπτωση προαγωγής. Ως λόγος καθυστέρησης αναφέρεται συνήθως η καθυστέρηση υπογραφών.

Κατόπιν των παραπάνω εάν το χρονικό διάστημα του ενός μηνός για την έκδοση του ΠΔ μετά την αποδοχή της αιτήσεως θεωρείται μικρό, προτείνεται:

·         Η τροποποίηση του ΝΔ 1400/1973 ως προς το χρόνο έκδοσης ΠΔ ώστε η δημοσίευση του να επιτυγχάνεται εντός νομοθετημένων προθεσμιών.

·         Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας μέσω της αλλαγής των διαδικασιών έκδοσης ΠΔ για ταχύτερη δημοσίευση αυτών.

·         Η αναθεώρηση των διατάξεων των παρ 9,10 και 11 του άρθρου 34 του ΝΔ 1400/1973 (Εν καιρώ ειρήνης υποχρεωτική-δυνητική αποδοχή της αιτήσης αποστρατείας-παραιτήσεως του ΥΠΕΘΑ, δυνατότητα ανάκλησης αίτησης αποστρατείας και μη της αίτησης παραίτησης από τον ΥΠΕΘΑ) για την εξομοίωση τους με αυτές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Ένωση μας που εκπροσωπεί εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια σας για επίλυση των δικαίων αιτημάτων του κλάδου μας και ειδικότερα αυτών που δεν απαιτούν οικονομικό κόστος. Προσβλέπουμε δε στη συνεργασία καθώς και σε συνάντηση μαζί σας σε μελλοντική επίσκεψη σας στην περιοχή μας. 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αποδοχή της προσκλήσεώς μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία πιστεύετε ότι θα βοηθήσει στην υλοποίηση.

. Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Νατσιούλας                                     Δημήτριος Κούτσικος
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ