2015-09-28 20:23:27
Φωτογραφία για Η 15χρονη μαθήτρια, ο «Άγγελος της Κύπρου» δυστυχώς τελικά δεν τα κατάφερε
Σε βαθύ πένθος είναι εδώ και μέρες η Πάφος και πιο συγκεκριμένα η μαθητική κοινότητα του International School λόγω του πρόωρου θανάτου της μαθήτριας του σχολείου Jasmitha Marharajasingh η οποία απεβίωσε στην περασμένη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου σε ηλικία μόλις 15 χρονών.

Η 15χρονη μαθήτρια η οποία αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια πολλά προβλήματα με την υγεία της δεν τα κατάφερε τελικά και την περασμένη Δευτέρα έχασε τη μάχη πέθανε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με αναπνευστικά προβλήματα την περασμένη εβδομάδα.

Η Jasmitha  όταν ήταν έξι χρονών, υποβλήθηκε σε 14μηνη εξαντλητική θεραπεία – το μεγαλύτερο μέρος της οποία έγινε στο Ισραήλ – συμπεριλαμβανομένων δέκα ωρών μιας μεγάλης και σοβαρής χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση του 90% ενός κακοήθους όγκου στον εγκέφαλο για να ακολουθήσει στην πορεία χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία καθώς και μια χειρουργική επέμβαση καρδιάς λόγω αδυναμίας που προήλθε από τις πολλαπλές θεραπείες.  Λόγω της μεγάλης δύναμης της καρδιάς και της ψυχής της οι θεράποντες της ιατροί την φώναζαν ως τον «Άγγελο της Κύπρου». Το κόστος θεραπείας της Jasmitha  ανήλθε συνολικά γύρω στις $ 200.000, και καλύφθηκε από δωρεές και εισφορές από φίλους και απλό κόσμο.


Η Jasmitha φοιτούσε το International School στην Πάφο με πλήρη υποτροφία για όλη της τη διάρκεια εκπαίδευσης. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής μαθήτρια και τα προβλήματα υγείας δεν την επηρέαζαν στην πρόοδο της.  Το 2010 η Jasmitha έλαβε προσωπικά ευλογία από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ “στην Εκκλησία της Αγίας Κυριακής Χρυσοπολίτισσας στην Κάτω Πάφο, όπου και βαφτίστηκε.  Στην ηλικία των 8 ετών, τιμήθηκε με το βραβείο  Paphos Heart of Gold για το θάρρος, τη δύναμη της την στάση της απέναντι στη ζωή.

Η μοίρα όμως στάθηκε σκληρή και για τον πατέρα της νεαρής μαθήτριας ο οποίος πέθανε από καρκίνο δύο χρόνια νωρίτερα.  Οι δάσκαλοι και οι φίλοι, μη μπορώντας να δεχθούν το σκληρό πρόσωπο της μοίρας μιλώντας στο PafosPress έκαναν λόγω για μια κοπέλα πολύ ιδιαίτερη, λαμπερή, έξυπνη, με ένα όμορφο χαμόγελο και μια αύρα εσωτερικής δύναμης και κατανόησης.

Η κηδεία της άτυχης 15χρονης έγινε χθες Κυριακή στην εκκλησία Αγίας Κυριακής στην Κάτω Πάφο η ώρα δύο μετά το μεσημέρι.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ