2012-05-09 08:16:48
Φωτογραφία για BBC: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλύσει τη συμφωνία για το μνημόνιο, ενώ οι πιθανότητες μιας άτακτης χρεοκοπίας είναι υψηλότερες τώρα από ό,τι ήταν πριν από μερικούς μήνες
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλύσει τη συμφωνία για το μνημόνιο, ενώ οι πιθανότητες μιας άτακτης χρεοκοπίας είναι υψηλότερες τώρα από ό,τι ήταν πριν από μερικούς μήνες, αναφέρει το BBC, το οποίο αφιερώνει το κύριο θέμα του στις ελληνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο της, η αναλυτής του BBC, Στέφανι Φλάντερς, αναφέρει: «οι πιθανότητες μιας άτακτης χρεοκοπίας είναι υψηλότερες τώρα από ό,τι ήταν πριν από μερικούς μήνες. Ας είμαστε ρεαλιστές. Και τότε ήταν ήδη αρκετά υψηλές. Εβδομάδες χωρίς κυβέρνηση, που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε νέες εκλογές, περισσότερη αβεβαιότητα και μια διαμάχη σχετικά με την νέα επιθεώρηση του ΔΝΤ τον Ιούνιο – αφήνει πολύ χώρο για «ατυχήματα».

Σύμφωνα με την αρθρογράφο, οι Ευρωπαίοι καλούνται τώρα να απαντήσουν σε δυο ερωτήματα: Πρώτον, έχουν τα μέσα και τα χρήματα να προστατέψουν την υπόλοιπη ευρωπαϊκή περιφέρεια από την κατάπτωση μιας ελληνικής χρεοκοπίας; Και δεύτερον, έχουν μια οικονομική στρατηγική που να μπορεί να παράσχει στις άλλες χώρες με προβληματικές οικονομίες μία διέξοδο από την κρίση, χωρίς να εγκαταλείψουν κι εκείνες το ενιαίο νόμισμα;».
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ