2012-05-09 10:51:32
Φωτογραφία για ΚΑΝΕΙ...ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ Η ΟΥΕΦΑ!
Η UEFA πετάει... «σανίδα σωτηρίας» στις υπερχρεωμένες ομάδες, με την απόφασή της να τροποποιήσει τον πειθαρχικό κώδικα για παραβάσεις του Financial Fair Play (FFP) και τις ελληνικές ομάδες να πέφτουν στα... μαλακά, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα η "Sportday".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με βάση τα νέα δεδομένα, η ποινή του αποκλεισμού από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν θα αποτελεί μονόδρομο, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, και θα υπάρχουν πιο ελαφριές ποινές, όπως απαγόρευση διεθνών μεταγραφών και παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχής σε Champions League και Europa League.

Αν δηλαδή μία ομάδα οφείλει χρήματα σε έναν ποδοσφαιριστή, η UEFA θα παρακρατεί το οφειλόμενο ποσό από τα μπόνους της ομάδας και θα τα δίνει στον παίκτη. Ο αποκλεισμός θα ισχύει σε πολύ βαριές περιπτώσεις παραβάσεων ή υποτροπών.

Η νέα κατηγορία ποινών θα σταλεί σύντομα στις ομοσπονδίες - μέλη της UEFA, ενώ οι σχετικές λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα τον φάκελο Regulations 2012-2013. Σχετικά με το πότε θα εφαρμοστούν οι νέοι κανόνες, αυτό είναι κάτι που θα γνωστοποιήσει η ομοσπονδία σύντομα, όπως και για ποιους θα ισχύσει.


Οι ελληνικές ομάδες έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό, αλλά με αναστολή και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το αν θα ισχύσει ή όχι, ή αν θα αρθεί η συγκεκριμένη τιμωρία από δευτεροβάθμιο όργανο. Αυτό που τονίζεται πάντως στο δημοσίευμα είναι πως με βάσει τα παραπάνω και αν οι κανόνες ισχύσουν από το φετινό καλοκαίρι, οι τρεις ελληνικές ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ) θα την γλιτώσουν και θα πέσουν στα μαλακά.

Ο λόγος για τον οποίο η UEFA πήρε αυτή την απόφαση είναι προφανής, αφού τα πολλά οικονομικά προβλήματα σε όλα τα πρωταθλήματα, όπου μεγάλες παραδοσιακά ομάδες από Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία κλπ δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην δύσκολη εποχή, πίεζαν για κάτι τέτοιο...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ