2012-05-09 12:17:37
Φωτογραφία για Πιο ελαστική η ΟΥΕΦΑ
Αχτίδα φωτός για τις ελληνικές ομάδες καθώς η UEFA αποφάσισε στο συνέδριό της που έγινε στην Κωνσταντινούπολη την τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα για παραβάσεις του Financial fair play.  Όπως αναφέρει η «SportDay» η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αφουγκράστηκε τα προβλήματα των ομάδων και αποφάσισε να ελαφρύνει τις τιμωρίες για τις παραβάτριες.

Πλέον θα επιβάλει απαγόρευση διεθνών μεταγραφών και παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχών στο Champions League ή το Europa League. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η εφαρμογή του νέου κώδικα θα τεθεί σε ισχύει από φέτος το καλοκαίρι ή από του χρόνου.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη παρθεί από την UEFA και μένει μόνο να καθαρογραφεί και να αποσταλεί στις ομοσπονδίες-μέλη της. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ξεπεραστεί ένας νομικός σκόπελος.

Διότι θα εμφανίζεται το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της UEFA να δικάζει με διαφορετικούς κανόνες από το Πρωτοβάθμιο. Αν ο νέος πειθαρχικός κώδικας τεθεί σε εφαρμογή από φέτος, τότε οι ελληνικές ομάδες θα συμμετάσχουν κανονικά στα Κύπελλα Ευρώπης. Υπενθυμίζεται ότι, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν τιμωρηθεί πρωτόδικα με επιβολή αποκλεισμού με αναστολή.
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ