2012-05-09 12:13:06
Φωτογραφία για Η Honda εξελίσσει πρώτη «Τεχνολογία Ανίχνευσης Πιθανότητας Κυκλοφοριακής Συμφόρησης» με στόχο την αποφυγή της
Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε την επιτυχημένη εξέλιξη της παγκοσμίως πρώτης *1 τεχνολογίας, που ανιχνεύει ενδεχόμενο κυκλοφοριακής συμφόρησης και προσδιορίζει κατά πόσον το λεγόμενο ‘μοντέλο κίνησης’ του οχήματος δημιουργεί κυκλοφοριακές ανασχέσεις. Η Honda εξέλιξε αυτή την τεχνολογία, αναγνωρίζοντας ότι ο βαθμός επιτάχυνσης και επιβράδυνσης ενός αυτοκινήτου επηρεάζει την κυκλοφορία των πίσω οχημάτων και μπορεί να προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Προηγμένων Επιστημών & Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου του Τόκιο, η Honda πραγματοποίησε πειραματικές δοκιμές ενός συστήματος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανίχνευσης πιθανότητας κυκλοφοριακής συμφόρησης. Τα αποτελέσματα δοκιμών έδειξαν ότι το σύστημα βοήθησε στην αύξηση της μέσης ταχύτητας κατά 23% περίπου και βελτίωσε την απόδοση των αυτοκινήτων που ακολουθούν κατά 8% σχεδόν.

Στοχεύοντας να παρουσιάσει αυτή την τεχνολογία στην αγορά, η Honda θα ξεκινήσει την πρώτη δοκιμή της τεχνολογίας σε δημόσιο δρόμο στην Ιταλία και στην Ινδονησία φέτος το Μάιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα, προκειμένου να επαληθεύσει την αποτελεσματικότητά της στην ελαχιστοποίηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.


Αντί να ενημερώνει τον οδηγό με πληροφορίες που τον βοηθούν να αποφύγει ένα μποτιλιάρισμα σύμφωνα με τα τρέχοντα δελτία οδικής κυκλοφορίας, το σύστημα παρακολουθεί το ‘μοντέλο’ επιτάχυνσης & επιβράδυνσης του οχήματος προκειμένου να προσδιορίσει το ενδεχόμενο δημιουργίας κυκλοφοριακής συμφόρησης. Με βάση το αποτέλεσμα, το σύστημα παρέχει στον οδηγό κωδικοποιημένες πληροφορίες, στην οθόνη του ταμπλό, που βοηθούν στην ομαλή οδήγηση και μετριάζουν τις κυκλοφοριακές ανασχέσεις.

Επιπλέον, η συμβολή στην ελαχιστοποίηση της συμφόρησης και βελτίωση της απόδοσης μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω*4 συνδέοντας τους σχετικούς εγκεφάλους του οχήματος με servers υπολογιστικού νέφους*2 (cloud servers) για ενημέρωση του οδηγού, αλλά και συγχρονισμό του 'μοντέλου κίνησης' με τα προπορευόμενα οχήματα μέσω της έγκαιρης ενεργοποίησης του Αυτόματου Ελέγχου Ταχύτητας Ταξιδιού - ACC (Adaptive Cruise Control)*3 για διατήρηση μιας σταθερής και κατάλληλης απόστασης μεταξύ των οχημάτων.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση όχι μόνο προκαλεί καθυστέρηση στο χρόνο άφιξης αλλά αυξάνει και τις εκπομπές CO2 όπως και τις πιθανότητες οπίσθιων συγκρούσεων. Επιδιώκοντας ‘τη χαρά και ελευθερία της μετακίνησης’ και ‘μία βιώσιμη κοινωνία όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή’, όπως ορίζεται στο Περιβαλλοντικό Όραμα της Honda, η Honda θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μία παγκόσμια κοινωνία με μετακινήσεις χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ