2015-10-23 23:42:08
Φωτογραφία για Έργα κλασσικών και σύγχρονων φωτογράφων στο Athens House of Photography
Φωτογραφικά έργα κλασσικών αλλά και σύγχρονων φωτογράφων, καθώς και από λευκώματα φωτογραφίας φιλοξενούνται στους χώρους του Athens House of Photography στην... Κηφισιά για τρεις μόνο μέρες. Από τις 23 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται μια διαφορετική έκθεση με σκοπό να ευαισθητοποιήσει αλλά κυρίως να κινητοποιήσει το κοινό σχετικά με τις νευρομυϊκές παθήσεις και την ενίσχυση του Σωματείου MDA Hellas.

Το Ice Bucket Challenge και τα βίντεο με κόσμο να μπουγελώνεται για φιλανθρωπικό σκοπό, έκαναν γνωστές τέτοιου είδους παθήσεις στο ευρύ κοινό και συγκεκριμένα την πιο διαδεδομένη, την Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS). 

Παρόλα αυτά, είναι γεγονός πως ακόμη και σήμερα, δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση γύρω από το θέμα. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της έκθεσης τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο την πληροφόρηση, αλλά και η οικονομική στήριξη. Τα μη-κερδοσκοπικά σωματεία, για να κάνουν το έργο τους, να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν το ευρύτερο κοινό, εξαρτώνται αποκλειστικά από δωρεές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη έκθεση. Έστω και μια αγορά των 10 ευρώ μπορεί να βοηθήσει, το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις MDA στις δραστηριότητες του, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν απευθείας σε αυτό. 


 Η πλειοψηφία των έργων είναι μέρος της συλλογής του Athens House of Photography, της μοναδικής γκαλερί στην Αθήνα η οποία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στη φωτογραφία. Στην έκθεση διατίθενται αυθεντικά τυπώματα σπουδαίων κλασσικών φωτογράφων όπως Κωνσταντίνος Μάνος, Willy Ronis, Herbert List, Γιάννης Δήμου, Pentti Sammallahti, Κωστής Αντωνιάδης, William Abranowicz, Pierre Houcmant, Jan Saudek, Giorgia Fiorio και George Georgiou αλλά και συγχρόνων καλλιτεχνών όπως Νίκος Λώτσος, Χάρης Κακαρούχας, Emmanuel Coupe, Στράτος Καλαφάτης, Λιλίκα Παντζοπούλου, Ρέα Παπαδοπούλου, Leda de Piart, Παύλος Λάζος, Βασίλης Αρτίκος, Εμμανουέλα Αργυροπούλου, Γιώργος Βεντούρης, Ανδρέας Ζαχαράτος, Τζένη Λυκουρέζου, Ηρώ Παγώνα, Jeff Vanderpool και Ιωάννα Βασδέκη. Οι τιμές ξεκινάνε από τα 50 ευρώ ώστε να είναι προσιτά σε όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει το έργο του MDA Hellas. Επιπλέον, θα υπάρχουν φωτογραφικά λευκώματα που καλύπτουν το φάσμα της φωτογραφίας, από κλασσικούς όπως ο Josef Koudelka ή ο Man Ray έως και σύγχρονους Έλληνες όπως ο Καμίλο Νόλλας ή ο Γιώργος Δεπόλλας. Οι τιμές τους ξεκινούν από 5 ευρώ. 
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ