2015-10-24 18:22:06
Φωτογραφία για Λουτρά των Θερμών Νιγρίτας: Τεράστιος πλούτος ιαματικού και όχι μόνο θεραπευτικού νερού
Στις 17.10.2015 κλιμάκιο του Δ.Σ. και μελών της επιτροπής τουρισμού επισκεφτήκαμε τα Λουτρά των Θερμών Νιγρίτας που την ευθύνη λειτουργίας την έχει η  «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), που αποτελεί τον διαχειριστικό βραχίονα του κράτους για τη δημόσια ακίνητη περιουσία».

. Θέλω να τονίσω πριν μπω στις προτάσεις ότι αυτό που αντικρίσαμε με την επίσκεψη μας είναι ότι το σημερινό ελάχιστο προσωπικό δίνει την μάχη σε αυτήν την λουτρόπολη προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν σωστά , και νομίζω αυτό θα λένε και οι λουόμενοι ότι είναι άψογα με τις 5.000 λούσει την χρονιά του 2015 από Ιούλιο μέχρι τέλος του Οκτωβρίου.

. Αρχικά μας έκανε εντύπωση η καθαριότητα της λουτρόπολης και αυτό οφείλεται στο ανθρώπινο προσωπικό που αγαπά αυτό που κάνει.

Τα λουτρά Θερμών ίσως θα ήταν καλύτερα, αν ο σημερινός Δήμος ενδιαφερόταν έστω και λίγο, για αυτό το αγαθό που έχει όλη η περιοχή «δηλαδή ένας τεράστιος πλούτος ιαματικού και όχι μόνο θεραπευτικού νερού»


.Επίσης μου έκανε εντύπωση που σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας αντιμετωπίζουμε και μάλιστα σε πολλές λουτροπόλεις το ίδιο φαινόμενο. Όπως η απουσία του δημάρχου ή της δημάρχου σε αυτήν μας την επίσκεψη Νιγρίτας, ενώ επίσημα καλέστηκε από το μέλος του Δ.Σ. Γιώργου Πλαγάκου και δεν παραβρέθηκε αλλά ούτε ένα απλό μήνυμα δεν μας απέστειλε.

Θέλω να θυμίσω ότι η επίσκεψη μας ήταν και προς τιμή της Σπύρου Γλυκερίας επιστημονικής συνεργάτου του συλλόγου μας που πριν 7 μήνες μας έφυγε για πάντα που ήταν γέννημα και θρέμμα κάτοικος Νιγρίτας.

.Εμείς αυτές τις συμπεριφορές πάντα τις καταγγείλουμε και ελπίζουμε με αυτήν μας την καταγγελία να θυμίσουμε στην κυρία δήμαρχο μετά από αυτήν την συμπεριφορά της να αρχίσει να επισκέπτεται τα λουτρά και να δίνει κουράγιο στο προσωπικό για την δουλειά που κάνει προς χάριν της περιοχής αλλά και τα προβλήματα που έχει αυτή η λουτρόπολη.

.Επίσης για χάρη των κατοίκων της περιοχής η Λουτρόπολη να συνεχιστεί όπως όλες οι λουτροπόλεις να λειτουργεί και την περίοδο του χειμώνα προκειμένου να δίνει δουλειά έστω στο σημερινό προσωπικό και στα καταστήματα της περιοχής .

Σχετικά με τις προτάσεις που μπορούμε να κάνουμε για αυτήν την Μονάδα είναι οι εξής.

1ον Να σταματήσει η αντιπαράθεση με τους κατοίκους της περιοχής προς τα σημερινά λουτρά και ζητούμε από τον Δήμο και την Κοινότητα Θερμών να συνεργάζονται και να βοηθούν έστω με κάποιες εκδηλώσεις προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να προβάλουν την δική τους λουτρόπολη

2ον .Οι σημερινές λουτρικές εγκαταστάσεις αν και οι μπανιέρες είναι κάπως σύγχρονες, αλλά αυτές δεν βοηθούν το να προσελκύσουν νέους ανθρώπους και κυρίως την χειμερινή περίοδο .

Άρα πρόταση μας ήταν και είναι η αναβάθμιση της λουτρόπολης με εξωτερικές λουτρικές εγκαταστάσεις όπως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκών προδιαγραφών κολυμβητήριο που με αυτό τον τρόπο θα φέρουν όλη την νεολαία στην λουτρόπολη .

3ον Στα υπάρχοντα δωμάτια των σημερινών ξενοδοχείων δεν μπορεί στο 2015 να μην έχουν μέσα τουαλέτες και ο κάθε λουόμενος την ημέρα η και τα βράδια να ψάχνει τουαλέτας στα 100 μετρά Και αυτό είναι εντελώς απαράδεχτο .

Το ερώτημα είναι αν στις σημερινές εγκαταστάσεις υπάρχει δυνατότητα να γίνουνε έργα αποχετεύσεις .

4ον Για χρόνια ολόκληρα και μάλιστα από το 1983 ο δήμος ή και παλιά η κοινότητα Θερμών ζητούσαν επίμονα από τον ΕΟΤ την παραχώρηση των λουτρών στον δήμο .

Σήμερα το δικό μας ερώτημα είναι αν ο σημερινός δήμος έχει το ενδιαφέρον, κάτι που δεν το βλέπουμε με την συμπεριφορά που αντικρίσαμε και πάνω σε αυτήν την πρόταση μας ,εμείς ζητούμε μια απάντηση.

5ον Ζητούμε από την σημερινή Κυβέρνηση όπως και ο Σύνδεσμος δήμων Ιαματικών πηγών να μας ενημερώσουν τι θα κάνουν με τον θεραπευτικό τουρισμό και ποια θα είναι η πολιτική τους σχετικά με την διοίκηση τις κάθε λουτρόπολης .

.Τέλος προκειμένου να μπορούν να επιζήσουν οι σημερινές λουτροπόλεις θα πρέπει ασφαλώς να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος που ψηφίστηκε για την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγειάς με στόχο την άμεση κατάργηση του λεγόμενου λουτρικού επιδόματος.

Γνωρίζουμε ότι αυτά που προτείνουμε με την σημερινή οικονομική κατάσταση είναι δύσκολα να εφαρμοστούν και είναι επίσης δύσκολο να βρεθούν ιδιώτες να βάλουν χρήματα για ανάπτυξη τους θεραπευτικού μας τουρισμού.

Εκείνο όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι οργανισμός ΕΤΑΔ Α.Ε που σήμερα έχει την διοίκησης της λουτρόπολη Θερμών με την συνεργασία Δήμου και της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας να συμβάλουν στην αναβάθμιση της λουτρόπολης.

Το ίδιο μπορεί να γίνει για όλη την περιοχή και με την αναβάθμιση των λουτρών Σιδηροκάστρου και Αγκίστρου με στόχο να υπάρχει ένα τρίγωνο, που αν έχουν την ανάλογη ανάπτυξη, όλη η περιοχή μπορεί να ονομαστεί λουτρική θεραπευτική κοινότητα . Να θυμίσω την ανάπτυξη της λουτρόπολης Santanski Βουλγαρίας που σήμερα είναι μια που ανταγωνίζεται τις δικές μας λουτροπόλεις .

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ